Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Anne-Famkes Pleats B&B

Stiens

Aan de Dokkumer Ee nabij het beroemde houten bruggetje van Bartlehiem zijn twee prachtige kamers gerealiseerd in een oude kop-hals-romp boerderij. Geniet van de rust en ruimte vlakbij Leeuwarden, de hoofdstad van de Fryslân.

De boerderij is vernoemd naar de dochter van de eigenaren Jori en Wini: Anne-Famke. Het is een kop-hals-romp boerderij uit 1825, gelegen aan de Dokkumer Ee tussen Leeuwarden en Dokkum vlakbij het beroemde houten bruggetje van Bartlehiem. De twee kamers bevinden zich aan de zuidkant in de schuur waar beide kamers een eigen terras hebben met een prachtig uitzicht op de Dokkumer Ee.

Gedurende het zomer seizoen is de ijs- en theetuin geopend van 11:00 tot 18:00 van donderdag t/m zondag. In en rondom de ijs- en theetuin worden kleinschalige evenementen georganiseerd waaronder tuinconcerten, mini-fairs, workshops en yoga.

In de omgeving kan je heerlijk wandelen en fietsen. Het dichtstbijzijnde dorp Stiens (5 km) heeft alles wat je nodig hebt en Leeuwarden, de hoofdstad van Fryslân is met 8 kilometer ook vlakbij.

Leeuwarden is via de Dokkumer Ee op de fiets makkelijk bereikbaar en het is daarnaast ook nog eens een prachtige route langs het water. In Leeuwarden zijn tal van musea, fijne horeca gelegenheden, winkels en prachtige wandelroutes. Een free tour bij de stadsgidsen is zeker aan te raden.

Nachhaltiger Unternehmer

Bei Anne-Famkes Pleats B&B hat Nachhaltigkeit einen hohen Stellenwert!

  • Gebruik van materialen

    De b&b kamers zijn nagenoeg volledig ingericht met gebruikte materialen. Zo zijn de deuren gemaakt van oude vloerplanken uit de woning, de meubels komen uit de kringloop en ook het keukentje komt uit een kantoorpand en is opgeknapt. De voordeuren komen uit een woning uit Stiens en het terras is ook aangelegd met gebruikte tegels.

  • Versterken van maatschappij en cultuur

    Met de inkomsten van de B&B willen we de boerderij verduurzamen en steken we dit in sociale projecten. Zo hebben we de sociale eetkamer en geven we af en toe een nachtje weg aan mensen die dat kunnen gebruiken.

Accommodatietype:
Bed and Breakfast
Aantal personen:
max. 4 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Anne-Famkes Pleats B&B

Anne-Famkes Pleats
Wurgedyk 20
9051LE Stiens
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse