Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Rustpunt de Zomerschuur

Bergum

Damkalf en de Zomerschuur hebben smaak Eerlijk over eten, het is de missie van Annie van Dam. Op haar boerenerf aan de Zomerweg vind je alle ingrediënten voor een gezonde maaltijd. ‘Weet wat je eet’ is haar belangrijkste boodschap. Eten...

Damkalf en de Zomerschuur hebben smaak

Eerlijk over eten, het is de missie van Annie van Dam. Op haar boerenerf aan de Zomerweg vind je alle ingrediënten voor een gezonde maaltijd. ‘Weet wat je eet’ is haar belangrijkste boodschap.

Eten van eigen erf Wie over de Zomerweg fietst, kan de kleurrijke bloemenpluktuin van Annie van Dam niet missen. Haar boerenerf staat letterlijk in bloei, want overal vind je authentieke boerenproducten. Fruit in de boomgaard, groente in de tuin en kruiden in de kas. “Van oudsher vond je op het boerenerf alle ingrediënten voor een gezonde maaltijd”, vertelt Annie.  “Van vlees en kaas tot eigen eieren, groenten, kruiden en fruit. Je wist exact wat je at. Tegenwoordig hebben we als consument geen idee meer waar ons eten vandaan komt. Hoogtijd om daar verandering in te brengen."

Eerlijk vlees van Damkalf

Op haar boerenerf wil Annie mensen weer in contact brengen met eerlijk eten. Dat begint met de waarheid over ons vlees. “Wij verkopen ons eigen kalfsvlees van Damkalf. Eerlijk, ambachtelijk vlees van dieren van onze eigen boerderij. Daar zijn we trots op, dus dat laat ik graag aan mijn bezoekers zien.” Vanaf de vide aan de buitenzijde van de stal kunnen gasten letterlijk een kijkje nemen in het moderne verblijf, waar kalveren volop de ruimte hebben. “Ons kalfsvlees wordt klaargemaakt door een ambachtelijke slager in Dokkum. Eerlijker en malser kalfsvlees vind je niet.”

“Wij produceren eerlijk, ambachtelijk vlees van dieren van onze eigen boerderij”

De Zomerschuur Een deel van het eigen kalfsvlees verkoopt Annie zelf. In de grote Zomerschuur op haar erf vind je uitsluitend eerlijke boerenproducten. “Van vlees tot zelfgemaakte jam, compote, chutney of verse scharreleieren.” Daarnaast kun je te kust en te keur kiezen uit de heerlijkste streekproducten uit de omgeving. De Zomerschuur is iedere zaterdag open van 9.00 tot 15.00 uur. En voor wie niet zo lang kan wachten, heeft Annie een ingenieuze oplossing.

“Echte fijnproevers kiezen bewust voor eerlijke producten”

Puur uit de muur

Vorig jaar heeft Annie een boerderijautomaat geopend. Een muur vol koel- en vriesvakjes waar je dag en nacht pure producten kunt krijgen. Van haar eigen vlees tot gezellige bierkaasjes, een echte Friese wijn of kruiden voor een heerlijke likeur. “Echte fijnproevers die houden van koken weten me inmiddels te vinden.” Om ook onervaren thuiskoks op weg te helpen, organiseert Annie regelmatig workshops. “We maken er een gezellige dag van, die we samen aan de grote tafel afsluiten met een heerlijk diner. Geloof me: eerlijk koken kan iedereen.”

Eigenaar             Annie van Dam Website               www.zomerschuur.nl en www.damkalf.nl Bijzonder             “Geloof me: eerlijk koken kan iedereen”

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Rustpunt de Zomerschuur

Zomerweg 68 a
9251 MH Bergum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse