Direkt zum Hauptinhalt
Karte

't Stee fan Anne P.

Rottevalle

't Stee fan Anne P. is een vakantiewoning voor maximaal vijf personen. Rottevalle (vlakbij Drachten) ligt centraal in de driehoek Heerenveen/Groningen/Leeuwarden. 't Stee is dan ook een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes of voor fietsers en wandelaars.

Gerestaureerde arbeiderswoning uit 1840
't Stee fan Anne P. is een volwaardige vakantiewoning, van buiten authentiek en van binnen van alle gemakken voorzien. De afgesloten tuin achter de woning ligt op het zuiden. Zodra de zon schijnt, kunt u heerlijk genieten op het terras achter de woning. Wilt u lekker relaxen dan is daartoe alle gelegenheid in de loungeset achterin de tuin.
Als gast bent u volledig op uzelf. Omdat de woning voorzien is van een complete keuken (inclusief vaatwasser), blijven veel gasten langer dan één nacht logeren. Voor wat boodschappen kunt u terecht in Drachten of Surhuisterveen, ongeveer 6km verderop. 
Op loopafstand van 't Stee fan Anne P. vindt u restaurant De Herberg van Smallingerland. Hier kunt u culinair genieten en blijft u in dezelfde sfeer als 't Stee fan Anne P. 

Rottevalle
Een klein dorp in de gemeente Smallingerland (vlakbij Drachten), centraal gelegen in de noordelijke driehoek Leeuwarden, Groningen, Assen. Rottevalle is een dorp dat rijk is aan geschiedenis. Voor de liefhebber is hierover veel informatie aanwezig in de woning. 

Fietsen en wandelen
Vanuit het dorp fietst of loopt u de Mûntsegroppe in en geniet u al van het Friese landschap. Waar je in het westen en midden van Friesland vooral meren vindt, toont deze hoek van Friesland een ander gezicht. Kleinschalige landschappen met mooie bossen, houtwallen, grasvelden en slootjes wisselen elkaar af.
Rottevalle maakt deel uit van het fietsroutnetwerk ZuidOostFriesland. Aan het einde van de Brouwersgrêft vindt u knooppunt 99. Een route die u eigenlijk niet mag missen voor deze omgeving, is het rondje om De Leyen. Deze is te vinden op https://www.route.nl/fietsroute/115089/de-leijen. Met het fietsroutenetwerk kunt u routes aanpassen aan iedere gewenste lengte. In de woning ligt een fietskaart met daarop alle knooppunten van dit gebied (voor Rottevalle houdt u start- en eindknooppunt 99 aan).

De Leyen (watersport)
In de nabijheid van Rottevalle, op nog geen kilometer afstand, bevindt zich het prachtige meer De Leyen. Door het meer loopt een vaargeul die aansluit op de Opeindervaart naar Opeinde en op de Lits naar Oostermeer en naar Rottevalle. In de zomer is het meer een geliefde plek voor jong en oud. Niet alleen surfers of zeilers vinden de weg naar De Leyen, bij mooi weer is het ook met kleine kinderen heerlijk toeven op het strandje en kan er lekker gepoedeld worden in het water.
Bij het paviljoen De Leyen kunt u terecht voor een hapje en een drankje. En bij mooi weer raden wij u zeker aan daar te blijven 'plakken'. U zult getuige zijn van een prachtige zonsondergang. 

Friesland
Door de centrale ligging bent u met de auto vanuit Rottevalle binnen een half uur in Leeuwarden, Groningen of Heerenveen. 't Stee fan Anne P. wordt dan ook vaak als uitvalsbasis voor uitstapjes in de provincies Friesland, Groningen of Drente, of naar de waddeneilanden, gebruikt. 

Accommodatietype:
Vakantiewoning
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie 't Stee fan Anne P.

Brouwersgrêft 5
9221 SZ Rottevalle
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse