Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Natuurkampeerterrein de Reidplûm

Eernewoude

Earnewâld ligt midden in het Nationaal Park de Alde Feanen. Laagveenmoeras van internationale allure Fluitend op de fiets door zompige terreinen, kan dat? Jazeker, in De Alde Feanen. Nationaal Park De Alde Feanen is één van de pronkjuwelen.

Earnewâld ligt midden in het Nationaal Park de Alde Feanen.

Laagveenmoeras van internationale allure
Fluitend op de fiets door zompige terreinen, kan dat? Jazeker, in De Alde Feanen. Nationaal Park De Alde Feanen is één van de pronkjuwelen van natuurbeschermingsorganisatie It Fryske Gea. Dit unieke natuurgebied is een laagveengebied van 2280 ha en bestaat uit een zeer afwisselend landschap met onder andere meren, rietlanden en moerasbossen. De variatie in het landschap zorgt voor een grote rijkdom aan verschillende planten en dieren. Een rondje door en langs het laagveenmoeras in het hart van Fryslân maakt duidelijk waarom het gebied de status van Nationaal Park heeft gekregen. Geniet van de schoonheid van De Alde Feanen.

Recreatie en natuur gaan samen
In De Alde Feanen is een grote variatie aan voornamelijk natte landschapstypen te vinden. Door deze verscheidenheid is het gebied rijk aan allerlei soorten planten en dieren. Er zijn meer dan honderd soorten broedvogels, waaronder baardmannetje, blauwborst en bruine kiekendief. Op het gebied van planten telt dit natuurgebied ook mee. Er zijn meer dan vierhonderd verschillende soorten aangetroffen. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen De Alde Feanen. Het is de kunst om de natuur te behouden en recreanten aan hun trekken te laten komen. Daarom is It Fryske Gea erg ingenomen met de status van Nationaal Park voor dit bijzondere gebied. Het beschermen van de natuur blijft prioriteit, maar daarnaast wordt bezoekers zoveel mogelijk de gelegenheid geboden ervan te genieten. Voor de recreanten zijn extra voorzieningen gecreëerd, zoals het bezoekerscentrum De Wiidpleats in combinatie met het Frysk Lânbou Museum bij Earnewâld. Ook worden veel jeugdactiviteiten en natuurexcursies gehouden.

Naast alle natuur is rondom Earnewâld van alles te beleven. Drachten ligt op ongeveer 45 minuten fietsen, waar je naar Museum Dr8888 kunt gaan om wat cultuur op te snuiven of samen met de kinderen naar het overdekt zwembad de Welle. Ook is er een mooie kinderboerderij aangelegd waar genoeg speelplezier is voor de kinderen, zowel binnen als buiten.

Ook ligt Leeuwarden niet ver van het natuurkampeerterrein vandaan. Daar is Aqua Zoo te vinden en worden vaak veel activiteiten in het centrum georganiseerd. Daarnaast is Leeuwarden natuurlijk ook Culture hoofdstad van Europa geworden.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Natuurkampeerterrein de Reidplûm

Ds. van der Veenweg 7
9264 TA Eernewoude
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse