Agneskerk Earnewâld
Earnewâld
De Agneskerk is een rijksmonument uit 1794 met een omlijste ingangspartij. De klok in de toren is in 1500 gegoten door Geert van Wou. De fraai gesneden preekstoel dateert uit 1699.
De Agneskerk is een rijksmonument uit 1794 met een omlijste ingangspartij. De klok in de toren is in 1500 gegoten door Geert van Wou. De fraai gesneden preekstoel dateert uit 1699.
- Afstand tot jouw locatie:
Standorte
Alle Standorte anzeigen-
Sint Vituskerk Feinsum
Sint Vituskerk FeinsumWaarschijnlijk is Feinsum ontstaan rond een buitenverblijf van klooster Mariëngaarde in het nabijgelegen Hallum. Al in de dertiende eeuw werd de huidige Sint Vituskerk op de terp van Feinsum als romaans kerkje gebouwd.
Feinsum -
Nicolaaskerk Eastrum (Oostrum)
Nicolaaskerk Eastrum (Oostrum)Vlakbij Dokkum, ligt het dorpje Eastrum (Oostrum). Op een deels afgegraven terp vind je dit fraaie kerkje met een opvallend lage toren. De 13e eeuwse toren is trouwens veel ouder dan de kerk zelf, die vermoedelijk uit de 16e eeuw stamt.
Oostrum -
Sint Petruskerk Jouswier
Sint Petruskerk JouswierDe Hervormde kerk van Jouswier ligt op een terp in het prachtige uitgestrekte Noorden van Friesland. De kerk is gewijd aan Sint Petrus, de patroonheilige van de vissers, en dat past goed bij de vroegere ligging aan de Waddenzee.
Jouswier -
Petruskerk Wânswert
Petruskerk WânswertIn het stokoude terpenlandschap, dat al enkele eeuwen voor onze jaartelling ontstond, is deze kerk van Wânswert te vinden op een hoge terp. De oorspronkelijk Katholieke kerk is gewijd aan de heilige Petrus.
Wânswert -
Petruskerk Garyp
Petruskerk GarypDit eenvoudig kerkje aan het Tsjerkepaed 18 heeft een daktoren uit 1838. In de kerk staan twee herenbanken waarvan een uit 1672 en een grote koperen k...
Garyp -
Sint-Petruskerk Twijzel
Sint-Petruskerk TwijzelDe kerk lijkt niet zo oud en de classicistische toegangspoort in de zuidgevel geeft het jaartal 1692 te lezen. Maar de noordmuur en de toren zijn toch...
Twijzel -
Kerk Westernijtsjerk
Kerk WesternijtsjerkDat er aan de Friese Waddenkust veel historie te vinden is, bewijst ook weer deze laat-romaanse kerk van Westernijtsjerk.
Marrum -
Kerk Lioessens
Kerk LioessensHet is een avontuur om de geschiedenis van deze kerk te ‘lezen’. Want dat het gebouw meerdere keren ingrijpend is veranderd, is goed te zien.De noordm...
Lioessens -
Nicolaaskerk Hantum
Nicolaaskerk HantumDeze kerk is ondanks veranderingen en reparaties een heel mooi voorbeeld van rijpe romaanse bouwkunst.Het schip en koor, met hun opvallende rondbogige...
Hantum -
Sint-Benedictuskerk Damwoude
Sint-Benedictuskerk DamwoudeDe Sint-Benedictuskerk werd eind 12e eeuw gebouwd en in de 13e eeuw werd de toren toegevoegd. De kerk beschikt over vier bijzondere beschilderde schilden uit 1599, een vrijwel gaaf bewaard Hinsz-orgel en mooi gerestaureerde rouwborden.
Damwoude
In der Nachbarschaft
-
Earnewâld: toeristisch hart van De Alde Feanen
Earnewâld: toeristisch hart van De Alde Feanen(5.5 km)Earnewâld -
Dorpenroute | Nationaal Park De Alde Feanen
Dorpenroute | Nationaal Park De Alde Feanen(45.0 km)Eernewoude -
Wandelroute XL Nationaal Park De Alde Feanen
Wandelroute XL Nationaal Park De Alde Feanen(21.0 km)Eernewoude -
Earnewâld – Burgum | Streekpad Noardlike Fryske Wâlden: etappe 10
Earnewâld – Burgum | Streekpad Noardlike Fryske Wâlden: etappe 10(18.5 km)Earnewâld -
Wandelroute Nationaal Park De Alde Feanen
Wandelroute Nationaal Park De Alde Feanen(11.5 km)Eernewoude -
Rabobank Route | Nationaal Park De Alde Feanen
Rabobank Route | Nationaal Park De Alde Feanen(36.0 km)Earnewoude -
Cultuurhistorischeroute | Nationaal Park De Alde Feanen | Op é Trapers
Cultuurhistorischeroute | Nationaal Park De Alde Feanen | Op é Trapers(42.0 km)Eernewoude -
Fryske Gea Route - Nationaal Park De Alde Feanen
Fryske Gea Route - Nationaal Park De Alde Feanen(26.0 km)Earnewald