Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Schapenhouderij Klaaske de Groot

Ternaard

Het schapenhouderijbedrijf telt circa 130 BoerenTexelaar fokooien en wordt gerund door Klaaske de Groot en haar partner. Het is een familiebedrijf wat oorspronkelijk vanuit de veehandel is ontstaan.

Het schapenhouderijbedrijf telt circa 130 BoerenTexelaar fokooien en wordt gerund door Klaaske de Groot en haar partner. Het is een familiebedrijf wat oorspronkelijk vanuit de veehandel is ontstaan. Verschillende generaties hebben in de veehandel hun sporen verdiend, maar door veranderende omstandigheden is het nu over gegaan in een schapenhouderijbedrijf. Op dit moment worden de verdiensten gehaald uit schapenwol, lamsvlees en de verkoop van fokschapen en -lammeren. 

Naast de 130 overjarige fokooien lopen er jaarlijks ook nog 100 jonge ooien over. Deze ooien worden een jaar later ingezet als fokooi of verkocht voor de fokkerij. 
Het bedrijf streeft een maatschappelijk verantwoorde manier van produceren na. Dit betekent in de praktijk dat er geen kunstmest wordt gestrooid, dat de lammeren veel tijd krijgen om te ontwikkelen en te groeien, dat er veel wordt gedaan aan natuurbeheer en dat dierwelzijn hoog in het vaandel staat. Het bedrijf werkt nagenoeg biologisch, maar heeft (nog) geen skal certificering.

De lammeren grazen de hele zomer op de zeedijk en komen vervolgens in de kruidige polderweide die grenst aan de zeedijk. Een zeer natuurlijke manier van opfokken en dit zien we terug in de kwaliteit van het vlees. Het bedrijf heeft bespierde, ruime BoerenTexelaars die ook zeer gewild zijn voor de fokkerij. Regelmatig worden er dieren verkocht naar andere enthousiaste schapenfokkers. 

Sinds een aantal jaren lopen er ook andere rassen op het bedrijf. Zo wordt er gefokt met Merino’s, Dassenkoppen en Walliser Schwarznase. 
De Merino schapen worden gehouden voor de wol. De wol van dit ras is nog zachter dan de wol van bijvoorbeeld de Texelaar. 

Het bedrijf werkt samen met The Knitwit Stable en Wad ’n Wolletje. Door de samenwerking hoopt Klaaske bij te dragen aan een beter imago voor schapenwol en een betere vermarkting met een kleine footprint. 

Klaaske heeft naast de passie voor schapen ook veel plezier in het werken met de Border Collies. Jaarlijks komt de kudde door het dorp Ternaard en dit trekt altijd veel bekijks. 

Verkoop: Het bedrijf heeft jaarlijks een groot aanbod ARR/ARR dekrammen in de verkoop. Daarnaast zijn er op verzoek ook vrouwelijke dieren beschikbaar voor verkoop. Bij interesse kunt u contact opnemen met telefoonnummer: 06-52691235. 

Bedrijfsgegevens: 28 ha totaal, waarvan 10 ha zeedijk/slaperdijk en 18 ha grasland (hiervan is circa 11 ha kruidenrijk grasland en 1 ha botanisch waardevol grasland) en 330 fokschapen (boeren Texelaars).

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Schapenhouderij Klaaske de Groot

Hantumerweg 3
Ternaard
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse