Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Noard-Fryslân Bûtendyks

Marrum

Elk jaar komen hier ruim één miljoen vogels om voedsel te zoeken en uit te rusten.  Neem tijdens een wandeling daarom vooral een verrekijker mee. Zo kun je volop genieten van de kluut met haar omhoog gebogen snavel, de gakkende brandgans of de grote groepen...

Elk jaar komen hier ruim één miljoen vogels om voedsel te zoeken en uit te rusten.  Neem tijdens een wandeling daarom vooral een verrekijker mee. Zo kun je volop genieten van de kluut met haar omhoog gebogen snavel, de gakkende brandgans of de grote groepen bonte strandlopers. Niet alleen de ontelbare aantallen wadvogels, maar ook de bijzondere kwelderplanten zijn de moeite waard. In het voorjaar zie je het vers groene zeekraal op de slikvelden en in het najaar kleuren de bloeiende kwelderplanten de kwelder rood. Het natuurgebied is onderdeel van het Werelderfgoed Waddenzee. 

Bunker en kijkscherm

Wil je de bewoners van het gebied eens écht goed bekijken? Neem dan plaats achter het kijkscherm! Zo kun je in alle rust genieten van alles wat voorbijkomt. Want jij ziet alles, maar de vogels zien jou niet. Tip: Download alvast de weidevogelzoekkaart, zo weet je precies wie je tegenover je hebt. Liever het gebied van bovenaf bekijken? Beklim dan de bunker die in het gebied staat, die spot je al van grote afstand, niet te missen. Het uitzicht is fantastisch en een prima moment om even een pauze in te lassen.

Afstand tot jouw locatie:
Zeige Suchergebnisse