Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Sint Annaparochie (Sint Anne)

Sint Annaparochie

Sint Annaparochie is het grootste dorp van gemeente Waadhoeke. Naast diverse kleine winkeltjes en horecagelegenheden is de Van Harenskerk, daar waar Rembrandt van Rijn zijn Saskia trouwde, ook zeker het bezoeken waard!

Sint Annaparochie is het grootste dorp van de gemeente Waadhoeke. Het is een dorp dat door de inpoldering van het Bildt in 1505 is ontstaan.

In het dorp vind je een plek van grote historische waarde. Het is de plek waar de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn op 22 juni 1634 zijn grote liefde Saskia van Uylenburg trouwde. In de Van Harenskerk zijn nog elementen terug te vinden.  Naast de kerk staat een beeld wat aan het beroemde bruidspaar herinnert.

Struin door de mooie straatjes langs de bijzondere plekken in het dorp die worden toegelicht door informatietegels. In de levendige dorpskern vind je een keur aan winkels en horeca. Even lekker de benen strekken is hier een prima optie. En let goed op; hier word je aangesproken in de eigen streektaal; het Bildts. De taal kwam in de 16e eeuw mee met de Noord- en Zuid-Hollandse arbeiders die hielpen met het inpolderen van het gebied en vermengd met het Fries. 

Wil je weten wat je nog meer kunt doen en beleven in en om het dorp? Bezoek dan ook zeker het Toeristisch Informatie Punt. Je vindt deze in het souvenierswinkeltje Ut Streekie.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Sint Annaparochie (Sint Anne)

Dorp
9076 AB Sint Annaparochie
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse