Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Foodroute Zilt-Zoet Schiermonnikoog

(18.7 km)

Het eiland Schiermonnikoog is het laatste stukje wildernis van Nederland. De ondernemers zijn vernieuwend bezig en dat levert steeds meer eilandproducten op. Groenten op het eiland geteeld, zuivel van de koeien van Schier, een route met een zilte koers. Van zoet naar zout over het hele eiland met bijzondere smaakmakers.

Das wirst du sehen

Startpunkt: Middenstreek 10
9166 LN Schiermonnikoog
1

De Tuin naast de Branding

De zelfpluktuin op Schiermonnikoog

De Tuin naast de Branding
2

Van Schier

De trotse zuivelboeren Van Schier maken overheerlijke, authentieke kazen. Deze kaas is onderdeel van een groots biodiversiteitsproject op Schiermonnikoog. De passie voor zowel de natuur als het boerenleven proef je terug in de kazen Van Schier. Héérlijk!

Van Schier
3

Hotel van der Werff

Logeren naast de kamer van Prins Bernard, een koninklijke sfeer, de tijd lijkt enerzijds stil de zijn blijven staan maar op de menu kaart worden weer heel actueel lokale producten geserveerd zoals lamsvlees van Schier.

Hotel van der Werff
4

De Wilde Akelei

Naast de muziekkapel ‘t Beukennootje, een enigszins verscholen kwekerij midden in het dorp, Henno Hogevorst verkoopt hier groen en doet hiermee veel voor groen. Alles volledig biologisch, uitleg en advies om zo het beste resultaat te krijgen.

De Wilde Akelei
5

Bakkerij Donders

Bakker Donders, van Iwan en Nienke Donders is een kleine warme bakker, met een groot assortiment, zoals de mooie koek in de vorm van het eiland. Dat het begrip warme bakker niet (meer) bij iedereen bekend is merkte ze laatst.

Bakkerij Donders
6

’t Peperhúsjen

’t Peperhúsjen, Een heel klein winkeltje vol snoep, Hollands snoepgoed als Ulevellen, Polkabrokken en chocolade witte en bruine nougat lolly’s, het ouderwetse snoepzaakje heeft ook dropjes van Beite, vernoemd naar de opa van de eigenaressen.

’t Peperhúsjen
7

De 4 Dames

Unser Bistro ist die Mitte zwischen einer Bar und einem Restaurant. Viele unserer Gerichte haben die Größe einer Vorspeise / Beilage. Zusätzlich zu unseren Spezialitäten - mediterrane Wurstwaren und Meeresfrüchte - bieten wir eine abwechslungsreiche Auswa

De 4 Dames
8

De Marlijn

Sie können sich am nördlichsten Strandstandort entspannen. Für Ihre Tasse Kaffee oder Getränk, Snacks oder Mittagessen und in der Hochsaison auch für Ihr Abendessen. Darüber hinaus bieten wir umfangreiche Möglichkeiten für Partys, Partys, Beulen usw.

De Marlijn
9

Vakantieboerderij Springfield

De mini-camping is gescheiden van erf en weiland door gebouwen en een boomsingel. Op de camping heerst een gemoedelijke sfeer waar rust en gezelligheid goed samen gaan.

Vakantieboerderij Springfield
Endpunkt: Middenstreek 10
9166 LN Schiermonnikoog