Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Biologisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed

Engwierum

Timpelsteed ligt op bijna 60 hectare grond. Hierop teelt het bedrijf biologische groentes zoals zaaiuien, winterpeen en pompoenen. Het ‘rust’gewas gras/klaver wordt deels aan biologische veehouders verkocht. Ook hebben ze een kas voor zomergroentes.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Timpelsteed ligt op bijna 60 hectare grond. Hierop teelt het bedrijf biologische groentes zoals zaaiuien, winterpeen en pompoenen. Het ‘rust’gewas gras/klaver wordt deels aan biologische veehouders verkocht. Ook hebben ze een kas voor zomergroentes. Sinds kort telen ze ook baktarwe voor de Pompeblêdbroodjes van foodtruck- en cateringbedrijf LekkereTrek. Molenaar Cees Noteboom van korenmolen ‘t Lam in Woudsend (zie Streekzomerfietsroute Rondje Friese meren) maalt de tarwe en bakker Bas van Esch bakt van het meel deze broodjes. Naast verkoop van eigen groentes en fruit kun je bij Timpelsteed terecht met al je vragen en ideeën over biologische groenteteelt. Ook de groentetuin kun je bezoeken en de aanwezige picknicktafels mag je vrij gebruiken.

Agrarisch Collectief Waadrâne
Timpelsteed is één van de ruim 145 leden van Waadrâne, een Agrarisch Collectief dat in de noordelijke kuststrook langs de Waddenzee meewerkt aan de bescherming van boerenlandvogels zoals de patrijs, gele kwikstaart en scholekster. Deze boeren zetten zich in voor het behoud van natuur, landschap en biodiversiteit en ze werken daarbij samen met elkaar én met de natuur. Hun belangrijkste doel is om Noord- Friesland nóg mooier maken door de flora en fauna in stand te houden.

Vlasvelden
In Engwierum zijn tijdens de zomermaanden ook twee grote vlasvelden bij Timpelsteed te zien. Het bedrijf verbouwt het oude gewas dat uiteindelijk linnen wordt. Vlasroute 'Follow the Blue Line' komt dan ook langs dit bedrijf.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Biologisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed

Tempelsteed 1
9132 LK Engwierum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse