Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Slag om Leeuwarden (gemotoriseerd)

(121.0 km)

Een prachtige rit rondom Leeuwarden van 121 km. Over mooie 60 km wegen en soms over een stukje 80 km weg. Een rit door open gebieden waar je kan genieten van vergezichten en binnenweggetjes. Je rijdt ook een stukje door de Friese Wouden. Deze herken je aan de boomwallen en laag groeiende stuiken. Onderweg kom je verschillende dorpjes tegen en kan je afstappen voor een pauze. Kortom, een schitterende rit voor op een middag!

Das wirst du sehen

Startpunkt: 9256XD Ryptsjerk
1

Burgum

Burgum ist - für friesische Verhältnisse - ein großes Dorf mit fast 10.000 Einwohnern. Es ist ein Dorf mit zwei Gesichtern: Es liegt mitten in der geschützten Landschaft der friesischen Wälder, aber Burgum ist auch ein Wassersportdorf.

Bezoek Burgum

Burgum Burgum
2

Halte It Griene Nêst

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

Halte It Griene Nêst
3

Wartena (Warten)

Het centraal in Friesland gelegen watersport dorp Warten ligt in de onmiddellijke nabijheid van een van de mooiste natuur- en recreatiegebieden van Friesland, namelijk Nationaal Park De Alde Feanen. Museum Warten is ook zeker een bezoek waard!

Bezoek Warten

Wartena (Warten)
4

Timertsmar

Nieuwe groene toekomst voor een oude vuilstort.

Timertsmar
5

Wirdum (Wurdum)

Wirdum is een pittoresk dorp dichtbij Leeuwarden en Grou. In het dorp vind je een hotel, café/restaurant en een kleine supermarkt met brood van de warme bakker. Wist je dat de oostelijke route van het Jabikspaad ook door Wirdum loopt?

Wirdum (Wurdum)
6

Jorwerd

Jorwert ist ein altes Warftendorf, das im Dreieck Leeuwarden, Sneek und Franeker liegt. Der Höhepunkt ist das jährlich stattfindende Freilufttheater im Notarisgarten. Suchen Sie nach Ruhe? Besuchen Sie auf jeden Fall auch Nijkleaster, das für Stille, Besinnung und Verbindung steht.

Jorwerd
7

Baard

Baard ist ein gemütliches Warftdorf in der grünen Weidelandschaft der Greidhoek. Wusstest du, dass die Bewohner als 'Baarder Katten' (Baarder Katzen) bezeichnet werden? Die sprichwörtlichen 'Hunde' leben in Leons. Die Statue im Zentrum erinnert an diese vergangenen Zeiten.

Baard
8

Dronrijp (Dronryp)

Das größte Dorf der Gemeinde Waadhoeke, reich an Geschichte. Geburtsort von Persönlichkeiten wie Eise Jeltes Eisinga, einem berühmten Amateur-Astronomen, Patrioten und Erbauer des Eise Eisinga Planetariums. Neben dem kulturellen Erbe gibt es hier eine Vielzahl von Veranstaltungen.

Dronrijp (Dronryp)
9

Marsum (Marssum)

Marsum is een van de meest pittoreske terpdorpen gelegen aan de oude Middelsee. Het dorp heeft een prachtige historische kern, met als extra markeringspunten het Poptaslot, het gasthuis, de kerk en de oudste dorpskroeg van Fryslân.

Marsum (Marssum)
10

Ingelum (Engelum)

Een rustig terpdorpje onder de rook van Leeuwarden, midden tussen de groene weiden en wuivende maïsvelden. Met mooie fietspaden en prachtige wandelroutes in de naaste omgeving.

Ingelum (Engelum)
11

Bitgummole (Beetgummermolen)

Bitgummole is een pitoresk dorp die zijn naam dankt aan een voormalige korenmolen. De molen is er helaas niet meer maar daarvoor in de plaats is een prachtig kunstwerk te bewonderen. Je kunt in de omgeving ook prima fietsen en wandelen.

Bitgummole (Beetgummermolen)
12

Rustpunt de Súdhoek

Pal gelegen aan de Elfsteden-schaatsroute, treft u ons prachtige Rustpunt aan. U bent van harte welkom! Facebook Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op...

Rustpunt de Súdhoek
13

Wânswert (Wanswerd)

Een klein maar betoverend dorpje, omringd door groene weilanden en gelegen aan de rustige waterwegen, straalt een serene rust uit die bezoekers onmiddellijk omarmt.

Wânswert (Wanswerd) Wânswert (Wanswerd)
14

Burdaard (Birdaard)

Het idyllische dorp Burdaard ademt een sfeer van harmonie, trots en gemeenschapszin, met zijn prachtige windmolen als het kloppende hart van de gemeenschap.

Burdaard (Birdaard) Burdaard
15

Bartlehiem (Bartlehiem)

In de 20e eeuw werd Bartlehiem vooral bekend dankzij de Elfsteden schaatstocht.

Bezoek Bartlehiem

Bartlehiem (Bartlehiem) Kano Bartlehiem
16

Naturschutzgebiet It Bûtefjild

Wandern, Radfahren und Segeln im Reich des Fischotters: It Bûtefjild ist eine abwechslungsreiche Landschaft aus Moor, Wasser, Schilf und Weide.

Meer weten

Naturschutzgebiet It Bûtefjild
Endpunkt: 9256XD Ryptsjerk