Skip to main content

Imaginarium Festival

Tytsjerk

Imaginarium Festival is het gezelligste, fantasierijkste festival van Friesland op 28, 29 en 30 juni 2024. Drie dagen lang kunnen bezoekers genieten van muziek en spektakel tussen de oude eiken van Park Vijversburg.

Imaginarium Festival is het gezelligste, fantasierijkste festival van Friesland op 28, 29 en 30 juni 2024. Drie dagen lang kunnen bezoekers genieten van muziek en spektakel tussen de oude eiken van Park Vijversburg. Met Rapalje als headliner is het muziekprogramma sowieso al een feestje. Tel daar de grote, ambachtelijke markt, familievriendelijke activiteiten en de vele prachtig verklede gasten bij op, en er is voor iedereen een weekend lang genoeg te beleven en te ervaren.

Het festival begint op vrijdagavond met live muziek in het sfeervolle middeleeuwse dorp. Op zaterdag- en zondagmiddag staat het festival in het teken van families. Op de grote, ambachtelijke markt vind je alles van harnassen tot steampunk kleding, vikingsieraden en allerlei handgemaakte hebbedingen.

Professionele en amateur cosplayers lopen rond in de meest fantastische, zelfgemaakte kostuums. Van ridders en Victoriaanse adel tot steampunk royalty, elfen, trollen en karakters uit films. Ook kun je je laten schminken, leren boogschieten of de technieken van het metaalsmeden ontdekken. Re-enactmentgroepen brengen de geschiedenis tot leven en maken realiteit van het verleden. 

Kaarten voor het festival zijn te koop via www.imaginarium-festival.nl. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Wanneer:
28 t/m 30 juni
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Imaginarium Festival

Park Vijversburg
Swarteweisein 2
9255 JB Tytsjerk
Plan your route

from your location

Show results