Skip to main content

Vaarexcursie XL 'Op zoek naar de blaustirns'

Earnewald

Tijdens deze Extra Lange vaarexcursie gaan we op zoek naar één van de meest karakteristieke vogels van Nationaal Park De Alde Feanen; de blaustirns (zwarte stern). Hiervoor maken we een rondje 'om de zuid' langs It Kobbelân en It Eilân. Onderweg kun je...

Tijdens deze Extra Lange vaarexcursie gaan we op zoek naar één van de meest karakteristieke vogels van Nationaal Park De Alde Feanen; de blaustirns (zwarte stern). Hiervoor maken we een rondje 'om de zuid' langs It Kobbelân en It Eilân. Onderweg kun je genieten van de uitgestrekte rietvelden, moerasbossen en smalle petgaten. Het laagveenmoeras De Alde Feanen kent een interessant natuurbeheer en rijke ontstaansgeschiedenis, onze excursieleider kan je er alles over vertellen.

In De Alde Feanen broeden ruim 100 soorten vogels, waaronder de zwarte stern. De soort broedt in mei/juni op drijvende vegetatie, zoals krabbescheer. It Fryske Gea helpt de vogels daarnaast een handje door het uitleggen van broedvlotjes. Onze excursieleider vertelt je graag waarom De Alde Feanen een geschikt (broed)gebied is voor de zwarte stern.

Het waterrijke De Alde Feanen is grotendeels alleen via water te bereiken. Met onze excursieboot die de toepasselijke naam 'De Blaustirns' draagt, varen we op zonne-energie in stilte door de natuur. Vanaf het open bovendek is het uitzicht prachtig. Vergeet dan ook niet een jas en verrekijker mee te nemen. Zit je liever binnen? Beneden zit je comfortabel aan de beleeftafels, beplakt met grote omgevingskaarten, planten en dieren die je onderweg tegenkomt. Zo mis je niks!

Koffie en thee aan boord te verkrijgen voor €1,- (contant af te rekenen).

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
t/m 18 juni
Prijsinformatie:
Vanaf € 14,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Vaarexcursie XL 'Op zoek naar de blaustirns'

Koaidyk 8 a
9264 TP Earnewald
Plan your route

from your location

Show results