Direkt zum Hauptinhalt
Karte

De Artuin

Oudwoude

Open tuin en atelier met ruimtelijk werk van Rini van Dam en tweedimensionaal werk van Henie Dijk Stel.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Open tuin en atelier met ruimtelijk werk van Rini van Dam en tweedimensionaal werk van Henie Dijk Stel. Kom een aangename wandeling doen in de tuin, open op afspraak of op goed geluk.

Wij kunnen in ieder seizoen genieten van de grote structuren , maar de wisselende details zijn de slagroom op het toetje! Bloembollen in april, bloesem in mei, rozen in juni, bloeiende borders in juli en vanaf augustus grassen en de fruitoogst. En altijd blijft het spannend wat de weergoden beslissen. De tuin ligt rondom een kop-romp boerderij uit 1763 in het centrum van het dorp. Sinds 1995 hebben we – in samenwerking met verschillende tuinontwerpers –de tuin ingedeeld volgens de strakke structuur van het oude boerenerf. We hebben dit eigentijds vertaald in historisch verantwoorde en moderne elementen: minimalistisch tuinmeubilair, Engelse borders en ruimtelijk werk van collega-kunstenaars. De moestuin is vol in bedrijf, maar er staan in de borders ook eetbare gewassen.

Tuin en atelier zijn onlosmakelijk verbonden. Het atelier is in de schuur onder de oude binten. Door de voormalige staldeuren valt volop daglicht.

Afstand tot jouw locatie:
Zeige Suchergebnisse