Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Foodroute Leven met de Zee

(47.4 km)

Deze fietsroute laat je het landschap en voedsel in de omgeving van Dokkum en omgeving ervaren. Van boerderijwinkels tot horeca, afgewisseld met de mooiste landschappelijke en culturele plekjes.

Das wirst du sehen

Startpunkt: Markt 18
9101 LS Dokkum
1

Proeflokaal Dokkum

Ein Tisch im Proef | Lokaal Dokkum ist ein Erlebnis und eine Überraschung zugleich. Dies ist die neue friesische Küche, eine Ode an die Aromen von Fryslân.

Proeflokaal Dokkum
2

De Waard van Napels

In ons restaurant staat de Italiaanse keuken centraal waarbij we lokale Friese producten gebruiken om de authentieke smaken van Napels naar uw bord te brengen.

De Waard van Napels
01
3

Brauerei Bonifatius

Die Geschichte des Dokkumer-Biers beginnt im frühen Mittelalter. Nach Bonifatius' Tod im Jahr 754 brauten die Mönche der neu gegründeten Abtei Bonifatius am Markt Dokkumer-Bier.

Brauerei Bonifatius
4

De IJsherberg

De monumentale 'IJsherberg' in Dokkum bood vroeger opvang voor mensen die te laat binnen de stadspoorten waren. Schaatsers konden vroeger (in de 18e eeuw) hier wat eten en drinken halen. Nu is het een restaurant

De IJsherberg
73
11
5

Âldemolkfabryk

De producten van eigen teelt worden aangevuld met producten van andere producenten uit de streek. Zo hebben we zat om van te genieten!

Âldemolkfabryk It âldemolkfabryk in de Ee
82
6

Biologisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed

Timpelsteed ligt op bijna 60 hectare grond. Hierop teelt het bedrijf biologische groentes zoals zaaiuien, winterpeen en pompoenen. Het ‘rust’gewas gras/klaver wordt deels aan biologische veehouders verkocht. Ook hebben ze een kas voor zomergroentes.

Biologisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed
7

Der Lauwershof ist ein (1,6 ha) kleiner, biologischer Obstbetrieb. Neben dem gebietstypischen Produkt Sanddorn züchten wir Erdbeeren, Kirschen, Pflaumen, Himbeeren, rote Johannesbeeren, Stachelbeeren, schwarze Johannesbeeren, Brombeeren, Äpfel (u.a. ...

50
8

Lauwersmeer - Ezumakeeg-Noord - Kijkheuvel

Veel steltlopers en eenden. Interessante plek.

Lauwersmeer - Ezumakeeg-Noord - Kijkheuvel
13
9

Het Raadsel van de Wadden

Genießt nicht nur regionale Spezialitäten und Klassiker, sondern auch intime Musik- oder Theaterauftritte. Ein Treffpunkt vieler Kulturen.

Het Raadsel van de Wadden
46
10

Hotel Restaurant Wad Oars

Wad Oars staat voor een aangenaam andere manier van overnachten, eten en beleven.

Hotel Restaurant Wad Oars
11

Slagerij Menno Hoekstra

Al vier generaties slachten de Hoekstra's zelf. Al het vlees in de winkel komt uit de streek. De worst, spek en ham roken ze zelf. Hun slagerij is dan ook al meer dan een eeuw een begrip in de wijde omgeving.

Slagerij Menno Hoekstra
12

Frisian Angus

De kudde van Frisian Angus bestaat uit 130 zwarte Aberdeen Angus runderen. De dieren weiden tot ver in oktober in een natuurgebied. De grote variatie aan kruiden en grassen vormen daar een uitgebalanceerde maaltijd voor de dieren.

Frisian Angus
13

Oan 'e Dyk

Die Fischerdörfer Paesens-Moddergat am Wattenmeer wurden im 2004 zum zweitschönsten Ort der Niederlande gewählt. Oan 'e dyk organisiert Aktivitäten, um dies zu erleben und sich damit zu verbinden.

Oan 'e Dyk
44
14

Yke Muoi

Yke Muoi is een gelegenheid waar men koffie en thee kan drinken. Als je binnen komt is er een gevoel van herkenning. Oud maar met faciliteiten anno 2020.

Yke Muoi
15

Fischersfrau und Denkmal Moddergat

Die Frau des Fischers, sie wartete vergebens... Die Statue zur Erinnerung an das Fischerunglück von Moddergat.

Fischersfrau und Denkmal Moddergat
16

Museum 't Fiskershuske

Das Museum 't Fiskershúske besteht aus vier kleinen Fiskershúskes und einem Ausstellungsgebäude.

Museum 't Fiskershuske
35
34
17

Vissersmonument Wierum

De Vissersramp van 1893 herdacht

Vissersmonument Wierum
18

Eetcafé De Kalkman

Het dorp Wierum wil samen met Sense of place de vervallen pier (hoofd) weer beleefbaar maken samen met natuurontwikkeling en het herstel van de kwelders. Het project heet Kromme Horne, meer info in het eetcafé De Kalkman.

Eetcafé De Kalkman
33
28
19

Bonaventura

In Ternaard ligt het biologisch-dynamisch gemengde bedrijf van de familie Engels. Gemengd wil zeggen dat er zowel vleeskoeien worden gehouden, als vollegronds groenten worden geteeld. De koeien zijn van het Gasconne-ras.

Bonaventura
20

Schapenhouderij Klaaske de Groot

Het schapenhouderijbedrijf telt circa 130 BoerenTexelaar fokooien en wordt gerund door Klaaske de Groot en haar partner. Het is een familiebedrijf wat oorspronkelijk vanuit de veehandel is ontstaan.

Schapenhouderij Klaaske de Groot
27
29
21

Buddhistisches Zentrum

In Hantum präsentiert sich inmitten der Friesischen Landschaft ein unerwarteter Anblick: Hier steht nämlich ein Stupa, ein tibetisch-buddhistischer Tempel.

Buddhistisches Zentrum
79
22

Koetshuis & Biologische Boerderij de Hoop

Er even tussenuit, middenin Friese Waddenkust. Overnacht met je familie of vrienden in Koetshuis de Hoop en geniet van een adembenemend uitzicht over de uitgerekte groene weilanden.

Koetshuis & Biologische Boerderij de Hoop
23

Pluk en theetuin Vreedebest

​Lekker rond struinen tussen de bloemen, een veldboeket plukken en een bakje doen, even helemaal niks. Alleen maar genieten. Het kan allemaal.

Pluk en theetuin Vreedebest
30
Endpunkt: Markt 18
9101 LS Dokkum
 • 01
 • 73
 • 11
 • 82
 • 50
 • 13
 • 46
 • 44
 • 35
 • 34
 • 33
 • 28
 • 27
 • 29
 • 79
 • 30