Skip to main content

Fietsroute Paesens

(18.5 km)

Gemakkelijk navigeren? Download de route in Google Maps

Ontdek het Wad en fiets vanuit Paesens naar Anjum en weer terug. Bezoek ook zeker museum ’t Fiskershúske om te zien hoe de vissers uit Moddergat vroeger leefden. 

Gezien de lengte van de route (18,5 km) is deze ook zeker geschikt voor jonge fietsers.

Sights on this route

Starting point: Meinsmawei
9142 Paesens
1

Museum 't Fiskershuske

The museum aims to maintain the cottages in their original state and to collect and exhibit objects that are linked to the old inshore fishing industry including the life of the inhabitants of the coastal villages. The first dwelling, bearing the sa...

44
2

Monument zeemijn

Op 10 september 1945 zijn acht mensen omgekomen bij een ongeluk bij het opruimen van een zeemijn. Dit gebeurde buitendijks ter hoogte van de zomerdijk in de buurt van de Hoek van de Band. In 2015 is een monument onthuld.

04
45
3

Toxopeus op de dijk

Boven op de oude zeedijk van de voormalige Lauwerzee in Oostmahorn, ligt het Lauwersmeerpaviljoen Toxopeus op de dijk. In 1960 gebouwd door Klaas Toxopeus de beroemde schipper van de even zo beroemde reddingsboot "Insulinde".

4

Landal Esonstad

Landal Esonstad, een vakantiepark bestaande uit meer dan 144 rookvrije woningen en appartementen in Oudfriese stijl, is gelegen in het Friese Anjum.

46
End point: Meinsmawei
9142 Paesens
  • 44
  • 04
  • 45
  • 46