Skip to main content

Natuurwandeling Lauwersmeer

(10.0 km)

Na de watersnoodramp was het gauw bekeken, in 1969 werd de Lauwerszee afgesloten en werd het ‘Lauwersmeer’. Het lag al in een uithoek en de eerste jaren leek niets meer tot leven te komen. Maar: er ontstond een prachtig nieuw landschap met uitgestrekte, ruige graslanden die dankzij Konikpaarden en Schotse Hooglanders gevarieerd blijven. Begroeide zand- en kleiplaten en een enorm oppervlakte aan ondiep water. Het park is nu één van de belangrijkste vogelgebieden van West-Europa. Niet gek dus dat vogelliefhebbers vanuit heel Europa graag naar het nationaal park komen.

Ook leuk: Nationaal Park Lauwersmeer is een officieel Dark Sky Park. Blijf dus even wat langer hangen en ontdek de sterrenhemel op één van de hemelplatforms in het park.

Sights on this route

Starting point: Lauwersnest
De Rug 1
9976 VT Lauwersoog
1

Activiteitencentrum Lauwersnest

Activiteitencentrum Lauwersnest van Staatsbosbeheer ligt midden in Nationaal Park Lauwersmeer en is het ideale startpunt voor een bezoek aan het gebied.

2

Natuurdorp Suyderoogh

The Landal Natuurdorp Suyderoogh is located by the Lauwersmeer National Park near Lauwersoog. This place has a climate that differs from the rest of the Netherlands, because on average the Lauwersmeer...

End point: Lauwersnest
De Rug 1
9976 VT Lauwersoog

Directions

Starting point: Lauwersnest
De Rug 1
9976 VT Lauwersoog

De route vind je hier: Wandel met deze Roots-route langs het ruim 50 jaar oude Lauwersmeer (rootsmagazine.nl) en hier: Lauwersmeer - Wandelnet.

End point: Lauwersnest
De Rug 1
9976 VT Lauwersoog