Ga naar inhoud
MAP

Evenementen in Noordoost Friesland

Er zijn zo veel mooie evenementen in onze regio. De lekkere streekmarkten, iepenloftspullen waar je met elkaar in een bijzondere openluchtomgeving geniet van een unieke voorstelling. De paardenevenementen, bijzondere opera's. Festivals met heerlijke muziek en lekker eten. We hebben zelfs een "lanterfanter festival" waar je gewoon lekker kunt chillen. Heel veel plezier!

Evenementen zonder vaste datum

Fan van de Hollandse luchten, zeeportretten, een mooi landschap? Neem je stoel mee plof in het gras of huur een bootje en zie telkens weer een ander schilderij. Natuurlijk tref je alle figuratieve landschappen hier, maar soms lijkt het bijna abstracte kunst. Check onze streken en kies je eigen expositie. Of biking, paddling of andere bewegende kunstroute natuurlijk. Check de routes!

concerten

Concerten speciaal voor jou: de vogels geven talrijke concerten die je bijvoorbeeld vanuit een vogelkijkhut kunt bijwonen. Of ga ergens in de Nationaal Parken Lauwersmeer of Alde Feanen zitten. Stap van je fiets in Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden en kijk en luister om je heen. Want wist je dat er zo'n 500 vogelsoorten in Nederland zijn waarvan je de meeste hier kunt vinden.

voorstellingen

Je lief die van de dijk rolt, of vastzit in het slik. Je kids die in het water springen, de strijd in het waterlabyrinth van Park Vijversburg of de fierljeppoging van je gezelschap; stuk voor stuk pareltjes van voorstellingen. En soms kun je natuurlijk ook op afstand genieten van wat je ziet vanaf het terras. Het is anders, maar toch genieten!