evenementenkalender

Evenementen in Friesland

Er zijn zoveel mooie evenementen in onze regio. Normaalgesproken dan. De Iepenloftspullen  waar je met elkaar in een bijzondere openluchtomgeving geniet van een unieke voorstelling. De paardenevenementen, bijzondere Opera's. Festivals met heerlijke muziek en lekker eten. We hebben zelfs een "lanterfanter festival" waar je gewoon lekker kunt chillen. Het  Brommelsfestijn, de Admiraliteitsdagen... Gave expedities, mooie exposities, concertjes in kerkjes, aanschuiftafels en markten. Nouja, nu even niet.

Of toch wel, maar dan net weer een tikje anders? Scroll door en ontdek het....

 

 

 

Fan van de Hollandse luchten, zeeportretten, een mooi landschap ? Neem je stoel mee plof in het gras of huur een bootje en zie telkens weer een ander schilderij. Natuurlijk tref je alle figuratieve landschappen hier, maar soms lijkt het bijna abstracte kunst.  Check onze streken en kies je eigen expositie. 

Walking Expositie

Of biking, paddling of andere bewegende kunstroute natuurlijk ;-) . Check de routes!

 

 

 

 

Evenementen in Friesland - maar dan anders 

Concerten in Land in Friesland

Concerten speciaal voor jou: de vogels hebben talrijke die je bijvoorbeeld vanuit een vogelkijkhut kunt bijwonen. Of ga ergens in de Nationaal  Parken  Lauwersmeer of Alde Feanen zitten. Stap van je fiets in Nationaal Landschap Noardlike Fryske Walden en kijk en luister om je heen.  Want wist je dat er zo'n 500 vogelsoorten in Nederland zijn waarvan je de meeste hier kunt vinden. 

Trouwens, wanneer je hier lekker komt overnachten, is de kans groot dat je je eigen huiskamerconcert, tuin- of balkonconcert beleeft.

 

 

 

 

 

Je lief die van de dijk rolt, of vastzit in het slik. Je kids die in het water springen, de strijd in het waterlabyrinth van Park Vijversburg, of de fierljeppoging van je gezelschap; stuk voor stuk pareltjes van voorstellingen. En som kun je natuurlijk ook op afstand genieten van wat je ziet vanaf het terras. Het is anders, maar er zitten van spontane 5* producties tussen! 

ontdek onze streken

Noardlike Fryske Walden

Dokkum

Lauwersmeer

© Marcel van Kammen

Alde Feanen