Ga naar inhoud
MAP
nl

Historische Elfstedenstad Dokkum

Als je een historische stad wilt beleven, dan is Dokkum echt een bestemming voor jou. Op zijn Fries smûk, mooi, verzorgd en niet te groot. De bolwerken, de grachten met haar prachtige panden, de Bonifatiuskapel, het hotel dat in 1584 haar eerste gasten ontving en de gezelligheid van de winkelstraatjes, terrasjes en bierbrouwerijen; hier kun je heerlijk landen. Met als extra op fietsafstand de prachtige en diverse omgeving van wad en wouden. Land in Friesland dus!

Tips voor jouw bezoek aan Dokkum

Hulp nodig, of zoek je praktische informatie voor jouw bezoek? Neem contact op met tourist info Dokkum!

blog: Slenteren door de geschiedenis van Dokkum

''Arm Dokkum. Zo werd deze stad vroeger genoemd. Achteraf is dat het geluk geweest van Dokkum, want doordat er geen geld was om de bolwerken te slopen, zijn ze er nog. En wat is er nou mooier dan een rondje rondom de Bolwerken te lopen langs de vele historische panden?'' Onze blogger nam de tijd en voelde de historie. Slenter met haar mee en neem alvast een voorproefje. 

Lees de blog

Klokslag 10 voor 10

Het kan je al opgevallen zijn wanneer je in de avonduren in Dokkum bent. Om 21.50 uur luiden er klokken in de stad. Het herinnert aan het sluiten van ingangen van de stadswallen, ook wel bekend als de bolwerken. Om 21.50 uur werden vroeger de klokken geluid als waarschuwing dat de poorten van de Hanspoort, Halvemaanspoort, Woudpoort en Aalsumerpoort tien minuten later gingen sluiten. En die traditie houden we er in!

Bekijk alle kerken

het verhaal van Bonifatius

Bonifatius is de man die Dokkum beroemd maakte. Hij werd op 5 juni 754 nabij Dokkum vermoord en meteen heilig verklaard. Hoe triest het leven voor de missionaris ook afliep, de stad hield er een schat aan verhalen en een prachtige bron met kapel als bedevaartsoord aan over. Ontdek hier alles over deze bijzondere man en hoe je de stad in zijn voetsporen kunt verkennen.

Treed in de voetsporen van Bonifatius

Dokkum in 7 historische gebeurtenissen

Ontdek Dokkum aan de hand van 7 historische gebeurtenissen. Dat kan door middel van deze wandelroute. Of ontdek specifiek de geschiedenis van Bonifatius. Het TV programma 'Het Verhaal van Nederland' heeft een podwalk gemaakt. Je vindt hem hier. Veel plezier! Lees hier het hele verhaal van de uitzending.

Op deze locaties beleef je Dokkum

Ontdek de 11steden

Tip: luister de 11fountains podcast

Misschien vind je dit ook interessant