Ga naar inhoud
MAP
nl

Elfstedenstad Dokkum

Historische Elfsteden-stad Dokkum

Als je een historische stad wilt beleven, dan is Dokkum echt een bestemming voor jou. Op zijn Fries “smuk”, mooi, verzorgd en niet te groot. De bolwerken, de grachten met haar prachtige panden, de Bonifatiuskapel, het hotel dat in 1584 haar eerste gasten ontving en de gezelligheid van de winkelstraatjes, terrasjes en bierbrouwerijen; hier kun je heerlijk landen. Met als extra op fietsafstand de prachtige en diverse omgeving van wad (noorden van Dokkum) en de wouden (zuiden van Dokkum). Met recht Land in Friesland dus!

Ontdek Dokkum aan de hand van 7 historische gebeurtenissen. Dat kan door middel van deze wandelroute. Of ontdek specifiek de geschiedenis van Bonifatius. Het TV programma 'Het Verhaal van Nederland' heeft een podwalk gemaakt. Je vindt hem hier. Veel plezier! Lees hier het hele verhaal van de uitzending.

Slenteren door Dokkum

Onze blogger nam de tijd en voelde de historie. Slenter met haar mee en neem alvast een voorproefje. 

lekker lezen

Klokslag 10 voor 10

Het kan je al opgevallen zijn wanneer je in de avonduren in Dokkum bent. Om 21.50 uur luiden er klokken in de stad. Het herinnert aan het sluiten van ingangen van de stadswallen, ook wel bekend als de bolwerken. Om 21.50 uur werden vroeger de klokken geluid als waarschuwing dat de poorten van de Hanspoort, Halvemaanspoort, Woudpoort en Aalsumerpoort tien minuten later gingen sluiten. En die traditie houden we er in!

naar de kerken

Ontdek meer

Lekker voorproeven van het einde van de wereld? 

geniet van de minidocu's: sup door Dokkum en maak kennis met andere streken en activiteiten

Wil je meer?