Ga naar inhoud
MAP

Fietsen in Noordoost Friesland

Op vakantie of “gewoon” thuis hier; op de fiets zie je meer van deze prachtige streek. Over kleine weggetjes, fijne fietspaden, langs het water of tussen de elzensingels door; het is vrijheid en altijd mooi. Op deze pagina hebben we een aantal mooie routes voor je verzameld.

Onderweg iets eten of een stop maken? We hebben rustpunten, maar ook supermarkten Friesland Style: heerlijke streekproducten langs de kant van de weg of een melktap waar je meteen even kunt kennismaken met de koeien. Er zijn zelfs streekproductenroutes.

Zin om lekker te fietsen in een van de mooiste plekken in Nederland? Zoek dan de rand eens op, waar het grote genieten begint. Check wel altijd of de rustpunten en horeca op je route open zijn!

fietsnetwerk

Zelf je route bepalen is heel gemakkelijk met het uitgebreide knooppuntennetwerk. Je vindt de kaart hier online of koopt de papieren versie bij je gastheer of een van de TIPS. De grote routeapps hebben de knooppunten ook op hun kaarten staan. Neem dan ook vooral de gratis Schattenkaart mee: hierop vind je alle activiteiten in Land in Friesland. Leuk als stop onderweg, of om een dagje iets anders te doen.

fietsknooppuntenkaart