Ga naar inhoud
MAP
nl

Nationaal Park De Alde Feanen

Afgraving van veen voor turf; wat dat betreft hebben ze flink huisgehouden in het hart van Friesland. Maar met prachtige gevolgen: zo zijn De Alde Feanen (De Oude Venen) ontstaan. Sinds 2006 is het natuurgebied een nationaal park.

Smalle vaarten, besloten petgaten, open meren: in dit gebied is het water in alle mogelijk variëteiten aanwezig. Op het ene moment een weids uitzicht over de uitgestrekte graslanden en wuivende rietvelden, het andere moment een beschut gevoel door de sprookjesachtige moerasbossen. Hier kun je eindeloos watersporten, maar ook door heel diverse landschappen wandelen en fietsen. Doorkruis het nationaal park te fiets via de Pontjesroute of doe met een groep één van de vele sportieve activiteiten. 

Deze enorme variatie aan landschappen zorgt voor een rijke natuur. Zo komen er in De Alde Feanen meer dan 450 verschillende soorten planten voor en broeden er ruim honderd soorten vogels. De ree, vos, boommarter en otter voelen zich hier ook prima thuis.

Nationaal Park De Alde Feanen ligt in midden van Friesland, tussen Leeuwarden, Drachten en Heerenveen. Ideale locatie om heel Friesland te ontdekken. Omliggende dorpen aan het park zijn Earnewâld, Warten, Wergea, Grou, De Veenhoop, Oudega (Sm.) en Goëngahuizen. Meer weten over het park en de activiteiten, kijk dan op www.np-aldefeanen.nl

Op deze locaties beleef je het Nationaal Park De Alde Feanen

Misschien vind je dit ook interessant