Ga naar inhoud
MAP

Routes door Noordoost Friesland

We hebben mooie routes die je door de regio Noordoost Friesland voeren bestaande uit een enorm netwerk. In deze regio heb je alle ruimte en mogelijkheden om te fietsen, wandelen, varen. Lekker toeren op de fiets of juist kuitenbijten op de racefiets? Een lekkere wandelingetje, stadswandeling over de bolwerken of een meerdaagse voettocht? De wind in je gezicht of de beschutting van de coulissen? Varen, zeilen, suppen of in de kano? Stippel een route uit die bij je past.

Routes - hoe ga jij erop uit?

Tips - van het moment

In verschillende apps staan routes in Friesland. Zoals Izi Travel (audio tours), MeAr Fryslân (augmented reality app met historische wandel-, fiets,- en vaarroutes. Met augmented reality zie je, m.b.v. je smartphone, dingen die er niet echt zijn. Zo komt Bonifatius bijvoorbeeld in Dokkum 'tot leven'.) en route.nl. Het tv programma 'Het verhaal van Nederland' heeft een podwalks gemaakt door Dokkum over de geschiedenis van o.a. Bonifatius.

Heb je naar Dwars door de Lage Landen gekeken? Arnout wandelde 1.000 kilometer diagonaal door Nederland over het Friese Woudenpad, Pionierspad en Floris V-pad. Van uitgestrekte veengebieden tot weelderige bossen, en van glooiende heidevelden tot open beekdalen – elke stap biedt een nieuwe verrassing. Wandel door schilderachtige dorpen zoals Lauwersoog en Dokkum. Ontdek hoe afwisselend Noordoost Friesland kan zijn. Treed in de voetsporen van Arnout en wandel een stuk op het Friese Woudenpad.

Bekijk de complete route