Ga naar inhoud
MAP
nl

UNESCO Werelderfgoed Waddenzee

Adembenemend, waar je ook bent in het waddengebied. De kleuren in de lucht, de getijden, het slik, de zee; bijna onaards. En dan te bedenken dat dit gebied onmisbaar is in de wereldecologie. Hier land je echt. Wanneer de wind je in het gezicht striemt tijdens een winterwandeling op de dijk of je op je hurken de mooiste oesterschelpen vindt. Als je vlieger je bijna meevoert of het slik je tijdens een wadlooptocht bijna niet meer laat gaan. Welkom aan de Noord-Friese kust van de wadden, aan Waddenzee Unesco Werelderfgoed.

Ik land op de plek waar de wereld aan mijn voeten ligt. En waar de dag begint.

Op zoek naar avontuur op het wad

Om op avontuur te gaan hoef je niet naar het einde van de wereld. Soms is het einde van het land ver genoeg. Maar, is de waddenkust echt het einde van het land? Of is het juist de plek waar het avontuur begint? Onze blogster Thea van der Schaaf zocht het voor je uit.

> Lees de blog.

 

En kom alles te weten over leven en werken met de natuur: de traditionele ambachten van de Wadden.

> Luister de podcast.

Sense of place

Het onzichtbare zichtbaar maken; met dat idee onstond Sense of Place. Maar niet zomaar zichtbaar. Prachtige grootse (kunst)objecten zijn op alle manieren verbonden met het landschap en laten daarin ook iets zien van wat de tijd en mens doet met het wad. 

> Meer informatie.

Op deze locaties beleef je UNESCO Werelderfgoed Waddenzee

Misschien vind je dit ook interessant