Ga naar inhoud
MAP

Wandelen in Noordoost Friesland

Hier aan het einde van de wereld maak je de mooiste wandelingen. Of je nu een van de lange afstandsroutes wilt doen, door bossen, coulissen, langs de zee of rond de meren: mooi wandelen doe je in Land in Friesland, gewoon in Nederland. En wil je verhalen horen of de geschiedenis induiken tijdens je wandeltocht? Check! Je eigen routes bepalen? Hier tref je een uitgebreid wandelnetwerk.

 

ga geocachen!

Houd je van schatzoeken en speuren? Dan is geocachen echt iets voor jou. Buiten, zoeken, vinden en genieten. En of je nu alleen op pad gaat of met de hele familie wilt: geocachen kan altijd en met alle leeftijden.

Liselotte geeft je in haar blog de beste tips om van je wandeling een avontuur te maken met geocachen. 

ontdek het zelf
Een cache gevonden tijdens het geocaching.

wandelvakantie in Nederland - zo gaat-ie goed,zo gaat-ie beter...

Vier je wandelvakantie in Nederland en laat je verrassen door de afwisseling, schoonheid en typische Friese gastvrijheid. Wij hebben inspiratie voor je verzameld en natuurlijk vind je hier ook je accommodatie. En een dagje iets anders doen of gewoon lekker lanterfanten? Ook dan is het hier heerlijk landen. Je kunt natuurlijk zelf je route uitstippelen, maar we hebben 2 lange afstandswandelingen voor je uitgelicht. 

Bekroond streekpad Noardlike Fryske Walden

In de top van de mooiste lange afstandsroutes van Nederland, als je meer wilt dan een blokje om wandelen is het 160 kilometer lange streekpad door dit prachtige Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden een aanrader. Met natuurbeheer door de boeren wandel je in een decor van coulissen, koeien, een enorme diversiteit van vogels. Over zandpaden, akkers en door pittoreske dorpjes. Zo is de ruilverkaveling buiten de deur gehouden en daar geniet je iedere stap van. In  het boekje vind je ook rondwandelingen van ongeveer 15 kilometer.   

Alle etappes
schommelen met uitzicht op de koeien in de Noardlike Fryske Walden

Het Ziltepad - Ontdek de unieke wandeltochten langs de ruige rand van het Noorden