Ga naar inhoud
MAP

Wandel door een landschap van winter op de kwelder

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Marrum

Aan de rand van de Waddenzee vind je het natuurgebied Noard-Fryslân Bûtendyks. Kom hier genieten van de weidsheid, ruigheid en stilte van de natuur! Alhoewel de vogels die hier overwinteren genoeg lawaai aan hun kont hebben, dus echt stil zal het niet zijn....

Aan de rand van de Waddenzee vind je het natuurgebied Noard-Fryslân Bûtendyks. Kom hier genieten van de weidsheid, ruigheid en stilte van de natuur! Alhoewel de vogels die hier overwinteren genoeg lawaai aan hun kont hebben, dus echt stil zal het niet zijn. Zorg wel dat je goed in vorm bent, want deze wandeling is voor gevorderden.

In de winter zijn in deelgebied het Noarderleech veel wintergasten te vinden, vooral ganzen zijn er in overvloed. Duizenden rotganzen en brandganzen zoeken hier naar voedsel. Van de rotganzen verblijft soms wel een vijfde deel van de totale wereldpopulatie in dit gebied. Deze vogelsoorten komen speciaal naar Fryslân. Ze broeden in noordelijk gelegen streken en komen bij ons overwinteren. Noard-Fryslân Bûtendyks is één van Europa’s grootste kwelders. Wie weet zien we tijdens onze wandelexcursie wel roofvogels, zoals de smelleken en de slechtvalk. De slechtvalk is werelds snelste vogelsoort, tof hè! Er wordt wel gediscussieerd over de topsnelheid, de meningen variëren van 200 tot 260 km/h! De kluten, krombekstrandlopers, zwarte ruiters, rosse grutte en nog veel meer steltlopers zijn in de winter van de partij. Kom jij ze allemaal bekijken?

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
t/m 17 februari
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wandel door een landschap van winter op de kwelder

Marrum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten