Ga naar inhoud
MAP
nl

Ontdek Noordoost Friesland deze zomer

Terrasjes

In de stad, aan het water, in de theetuin of bij een state; de terrasjes aan het einde van de wereld hebben allemaal iets bijzonders. Bij de meeste restaurants is het ook buiten goed proosten. Of nog liever: Tsjoch!

Alle terrasjes en meer
terras in Dokkum

Op en rondom het water - in Noordoost Friesland

 • waterrecreatie

  Huur een bootje, stap op de sup, peddel weg in de kano of neem een frisse duik!

  Bekijk het aanbod
  waterrecreatie elektrisch varen in het Butenfjild
 • wadlopen

  Niet bang voor een spatje modder? Laat je dan betoveren door het Wad vanaf de zeebodem.

  Bekijk het aanbod
  wadlopen
 • Zwemmen

  Zin om eens een frisse duik te nemen? Dat kan bij één van de vele zwembaden of strandjes in Friesland. Duikplanken, glijbanen en waterspeeltuinen, overdekte zwembaden, openluchtzwembaden en strandjes bij de meren; er is keuze genoeg. 

  Bekijk alle locaties
  Zwemmen Zwemmen bij de Grote Wielen
 • SUP en kanoroute door de Alde Feanen

  Een mooie suproute rondom het dorp Earnewâld, dwars door het waterrijke Nationaal Park de Alde Feanen.

  Bekijk de route
  SUP en kanoroute door de Alde Feanen
 • Boot, sup of kano huren

  Wij Friezen hebben een traditie dat we met zeer creatief zijn met vaartuigen. Wat dat betreft hebben we heel wat  Hielkes en Sietses hier! Ook jij kunt hier mooi en veilig een boot, sup o kano huren. En het mooie is dat je zelf kiest in welke omgeving. Behouden vaart ahoy!

  Ik wil iets huren
  Boot, sup of kano huren elektrisch varen in het Butenfjild

Op ontdekking

Koeien melken met Pieter Jan

Koeien melken met Pieter Jan

Haal samen met boer Pier Jan de koeien uit de wei, vervolgens help je mee met het melken van de koeien!

Pettebosk

Pettebosk

Voor kids van alle leeftijden is dit de plek om op natuuravontuur te gaan. Survival, natuurspelen, ontdekken! Alde Feanen in het klein; hier ontdek en leer je alles over deze bijzondere natuur.

Uitkijktoren De Reiddomp

Uitkijktoren De Reiddomp

Op de rand van het Diepsterbos vind je uitkijktoren De Reiddomp. Deze toren staat half in het bos, het geeft een bijzonder kijkje op hoogte in de boomkruinen. 

IZI travel routes

IZI travel routes fietsen

Duik in de geschiedenis, kom te weten wat er in dat pand gebeurde en leer over de achtergrond van de kunst. We hebben hier een aantal prachtige IZI travels voor je, zowel voor de fiets, als wandelend en met de auto. Je smartphone wordt je reisleider! Je volgt de route en op bepaalde punten begint hij automatisch met een verhaal of weetje, vaak met beeldmateriaal. 

Lekker lezen

Lekker lezen

Ah, niks geen dik boek. Gewoon lekker bladeren en lezen voor je op pad gaat! Lees het Land in Friesland magazine digitaal of haal hem bij een van de toeristische informatiepunten in de regio

#eropuitinfriesland

#eropuitinfriesland

Op ons Instagramkanaal @eropuitinfriesland ontdek je de mooste voorjaarsfoto's om helemaal in de stemming te komen! Deel jouw mooiste en leukste foto's met #landinfriesland.

De Kruidhof

De Kruidhof

Ga op ontdekking op een terrein van bijna 4 hectare waar je de grootste botanische tuin van Friesland vindt. Geniet van 17 schitterende thematuinen en sluit af bij de Eettuin.