Ga naar inhoud
MAP

Wadlooptocht: educatieve zwerftocht naar Eilanderbult

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Eetcafé De Kalkman, Wierum

Wadloopcentrum Fryslân organiseert educatieve zwerftochten over het Wad naar o.a. Eilanderbult. Een mooie tocht van ongeveer 7 kilometer.

De educatieve zwerftocht naar Eilanderbult is goed te doen voor beginnende wadlopers. De zwaarte van de tocht is licht en duurt ongeveer tweeënhalf uur. Het is een ideale tocht om kennis te maken met wadlopen en als kennismaking met het Wad. Tijdens de tocht wordt je van alles verteld over de dieren die je onderweg tegenkomt. Wie weet spot je zelfs een zeehond!

Minimale leeftijd voor deelname aan deze tocht is 10 jaar. Er wordt verzameld bij café de Kalkman in Wierum waar je van de gidsen je deelnemerskaart krijgt. Vanaf het café rijd je met eigen auto naar de startplaats (tien minuten rijden).

Kledingadvies

Qua schoenen zijn 'hoge canvas gymschoenen' met sokken verplicht. Kies hierbij voor hoge sokken, geen enkelsokken. Ook duikschoenen zijn toegestaan. Heb je geen geschikt schoeisel bij je dan kunnen de gidsen deelname aan de tocht weigeren. Wat betreft kleding dien je deze af te stemmen op de weersomstandigheden. Op het Wad staat vaak een frisse zeewind. Zorg daarom voor warme en winddichte bovenkleding. Je dient verplicht een windjack of regenjack bij je te dragen in je rugtas. Het dragen van een korte broek is aan te raden. Spijkerbroeken worden afgeraden, deze kunnen gaan schuren. Kijk hier voor meer info.

Informatie
Afstand 7 km
Duur 2,5 uren
Zwaarte licht

Let op

Kijk altijd een dag van tevoren op de website van Wadloopcentrum Fryslân of de tocht doorgaat! Dit wordt uiterlijk om 18.00 uur gecommuniceerd.

Wanneer:
t/m 29 september 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 16,50
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wadlooptocht: educatieve zwerftocht naar Eilanderbult
Eetcafé De Kalkman

Dykstrjitte 2
9141 TJ Wierum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten