Ga naar inhoud
MAP
nl

Het water op

Watersport in Friesland

Een dagje op het water voelt als vakantie, vind je niet? Of je nu scherp aan de wind over onze meren zeilt, sportief supt, met de kite het Lauwersmeer bedwingt of met een picknickmandje lekker gaat sloepen. Of monster aan op je eigen schip voor een week vakantie! Alle mogelijkheden op het water in Land in Friesland, ahoy!

Op deze pagina vind je alle verhuurbedrijven met betrekking tot watersport.

Het water op

Laat je varen

Met het gezin, de hele familie of de hele camping, Rondvaardij Princenhof in Earnewâld heeft voor elke gelegenheid het juiste schip. Een ervaren gids gaat mee om over de omgeving te vertellen en voor wie dat wil, gaat de barbecue op het dek aan voor extra gezelligheid.

It Fryske Gea beschikt over de excursieboot de Blaustirns die op zonne-energie vaart en vrijwel geruisloos is. Vanaf het bovendek heb je een prachtig uitzicht en binnen kun je lekker warm genieten van de omgeving. Beleef de vaartocht langs moerasbossen, rietlanden, zomerpolders en petgaten!

Ontdek het Lauwersland vanaf het water met de ms Silverwind. Lauwersmeer, waddenzee of de binnenwateren? Alles is mogelijk bij Beleef Lauwersoog. Je kunt zelfs mee op een avontuurlijke RIB tocht in een rescueboot.

Luister naar verhalen over de vroegere zeevisserij en proef de sfeer van het werken op een zeilend vissersschip: De Wierumer Aek WL 19. Te reserveren bij Museum ’t Fiskershúske in Moddergat.

Op rondvaartboot de Vlinderbalg hoor je alles over hoe de Lauwerszee het Lauwersmeer werd, en leer je over hoe flora en fauna ook met de tijd meegingen. Vertrekt vanuit Oostmahorn en Lauwersoog.

Trek in kabeljauw?

Met de MS Tender ga je de Noordzee op om verse vis te vangen. Misschien spot je onderweg nog wel een zeehond of een witsnuitdolfijn!