Ga naar inhoud
MAP

Vogelkijkhutten

Er zijn veel vogelkijkhutten in Friesland en als je in onze regio kijkt, tref je ze op de mooiste plaatsen. Je kunt hier op veel plekken de mooiste vogels spotten. Wist je bijvoorbeeld dat in de Twijzelermieden maar liefst 240 vogelsoorten leven? Dat is bijzonder, zeker als je bedenkt dat er in Nederland in totaal zo’n 500 soorten te vinden zijn. Op de website www.vogelkijkhut.nl staat informatie over alle vogelkijkhutten in Friesland incl. informatie. Wij hebben alle locaties in Noordoost Friesland voor je op een rijtje gezet. Dus thermoskannetje mee en iets lekkers en lekker landen in een van de vogelkijkhutten of vogelspots!

Voor kinderen is dit ook een geweldige manier om de natuur te beleven, dus zoek er één uit en ga op pad. Wil je het combineren met een andere activiteit, kijk dan eens naar onze tips voor buitenactiviteiten.

 

Andere uitkijktorens

Feanwâlden: It Goddeloas Fiersicht

Bûtefjild: Uitkijktoren Bûtefjild geplaatst - It Fryske Gea

Welke vogels kun je vinden in Land in Friesland?

De Zeearend, de Grutto, de Watersnip en de Roerdomp zijn maar een paar van de soorten die je hier kunt zien. Maar ook de Baardman, de Torenvalk en  de Reuzenstern worden hier gezien. Op de site van vogelkijkhut.nl melden mensen hun waarnemingen, kijk die vooral ook even door!

Ook organiseren de boswachters in enkele gebieden vogelexcursies. Super leuk om eens mee te gaan! Bijvoorbeeld It Fryske Gea in Nationaal Park De Alde Feanen of aan de waddenkust in het Noord-Friesland Buitendijks. Kijk op hun site voor de activiteiten in die gebieden. Staatsbosbeheer organiseert vogelexcursies in Nationaal Park Lauwersmeer. Meer info vind je hier.