Ga naar inhoud
MAP

Gastenverblijf De Kathedraal

Burgum

Een gastenverblijf wat voelt als thuis zijn. Tenminste als je van natuur en rust houdt. Alleen of met twee, misschien vier, het is er heel goed vertoeven. Heerlijk met eigen tuin, vijver en uitzicht op de kerktoren. Kijk eens op www.de-kathedraal.nl

'Wat wonen jullie hier mooi!' Dat horen we vaak. Dus bouwden we een multifunctioneel gastenverblijf. Want we willen deze plek delen met mensen die, net als wij, houden van het buitenleven, in alle rust willen werken of vakantie willen houden, maar ook snel in de stad willen zijn.

Ons gastenverblijf staat aan de rand van  Burgum, midden in de Friese Wouden, aan een prachtig laantje. Vijf minuten fietsen van het dorp en 15 minuten autorijden van Leeuwarden. Een multifunctionele ruimte in een landelijke omgeving geschikt voor vakantie, een weekendje weg, een rustige ontmoeting, een vergadering, muziek maken, een cursus geven, een boek schrijven, alleen zijn, nou ja, bedenk het maar. 

Indeling:

Een ruime , mooi ingerichte verblijfruimte met een slaapbank voor twee personen (140 cm) en een open keuken.

Slaapkamer met:  twee eenpersoonsbedden, samen te voegen tot een tweepersoonsbed, een douche en wastafel.

Vide met twee slaapplekken. 

Hal met toilet.

Terras op het Zuid-Westen voor zon en schaduw. Huisdieren meenemen is niet mogelijk. 

Omgeving : 

De "Kathedraal" ligt midden in het coulisselandschap van de noordelijke Friese Wouden. Dit is een half open landschap dat door de prachtige oude boomsingels het karakter van een toneel met coulissen heeft. De boomsingels bestaan voornamelijk uit houtwallen en heggen. In de directe omgeving van de "Kathedraal" zijn vele mogelijkheden om prachtige wandel- en fietstochten te maken. Zeker het tochtje naar de uitkijktoren aan de rand van het Burgumermeer is de moeite waard.  Twee fietsen beschikbaar tegen vergoeding.

Het meer is voor recreatie te bereiken via het recreatiepark "Bergumermeer" 8 km hier vandaan. Bij Earnewâld, op ongeveer 10 km hier vandaan, ligt een prachtig natuur- en watersport gebied. Paardenliefhebbers kunnen terecht in de manege 300 meter van hier. Voor saunaliefhebbers is er de Leeuwerikshoeve  Burgum, een  luxe acommodatie.  

Interessant om te bezoeken: 

Klompenmuseum Noardburgum, Korenmolen Sumar, Kruiskerk Burgum, Streekmuseum/Sterrenwacht Burgum, Fries museum en Natuur Museum  Leeuwarden. Deze laatste is door de ANWB als leukste uitje van Friesland uitgeroepen. (Zie hiervoor ook bij  "Waar naar toe" op onze site )  In de zomer zijn er "fierljepwedstrijden" (polsstokverspringen) in Burgum. 

 www.de-kathedraal.nl

Accommodatietype:
Vakantiehuis
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Gastenverblijf De Kathedraal

Kerklaan 3
9251LE Burgum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten