Ga naar inhoud
MAP
nl

Ameland en Schiermonnikoog

Dagje naar de eilanden

Een dagje Schier of Ameland. Of? Waarom niet en! Ze zijn heel verschillend, maar op beiden ervaar je het echte eilandgevoel. Heerlijk om over de schelpenpaadjes te fietsen, aan het strand te liggen en de zee in te duiken. 

Dus laat het vaste land een dagje voor wat het is en pak vanuit Holwerd de veerboot naar Ameland of vanuit Lauwersoog naar Schiermonnikoog. De overtocht kan meerdere keren per dag met Wagenborg Passagiersdiensten.

Wil je alvast meer inspiratie over de eilanden. Bezoek dan www.wadtodo.nl.

 

'TAiland - de liefkozende naam voor Schiermonnikoog

Tijdens een dagjeweg naar Schiermonnikoog kom je weinig auto's tegen. Alleen bewoners van het oude monikkeneiland kunnen met de auto het eiland op. En dat is heerlijk fietsen en wandelen. Schiermonnikoog is het kleinste nederlandse waddeneiland, maar je raakt er niet uitgekeken. Fiets naar de beroemde bunkers, bezoek de Vredenhof (ken je de film nog?), doe een terrasje in het dorp en zwerf natuurlijk door de duinen naar het strand. En onze favoriet: loop eens direct vanaf de boot links "om de west". Op dit stille waddenstrand loop je vaak alleen en vind je prachtige bijzondere plantjes. Helemaal de andere kant op is het ook prachtig: de Kobbeduinen zijn ook zeker je kilometers waard. 

En wist je dat Schiermonnikoog het breedste strand van Europa heeft? 

Schier combineert de charme van een klein eiland met overweldigende en diverse natuur met de gezelligheid van een dorpje waar veel reuring is. Huur een fiets of neem je eigen mee; dat maakt de verkenning nog makkelijker en leuker! Meer informatie en inspiratie vind je hier.

Ameland - nobel en weids

Doe eens een eco-safari op Ameland! Weer een heel ander eiland, maar zodra je op de boot stapt ben je helemaal weg. Vier heel verschillende dorpjes, heerlijke duinen, natuurlijke bossen en natuurlijk strand, heel veel strand. Schepjes en emmertjes mee en bouwen maar! En nee, daar ben je nooit te oud voor. Natuurlijk kun je ook hier heerlijk fietsen en wandelen.

Ameland is ook het eiland van spannende wateractiviteiten: boek een surf, windsurf- of brandingkajakclinic. Of doe iets heel anders, alle vrijheid! Meer informatie en inspiratie vind je hier.