Ga naar inhoud
MAP
nl

Alle sterren voor de dieren in AquaZoo

Trek je wandelschoenen aan en doe je backpack om, want het is tijd voor avontuur! AquaZoo is een dierenpark in een groene en waterrijke omgeving ten noordoosten van de stad Leeuwarden, gelegen in het prachtige natuurgebied De Groene Ster. Hier kun je niet alleen op ontdekkingstocht gaan naar bijzondere dieren die in en rondom waterrijke gebieden leven, maar kom je ook nog eens dichterbij de dieren dan ooit tevoren. Naast AquaZoo valt er in De Groene Ster van alles te beleven op het gebied van horeca en (water)recreatie.

Ocean Bricks

In AquaZoo Leeuwarden kom je van alles te weten over bijzondere dieren tijdens een spannende reis door het dierenpark. Hier loop je samen met de pinguïns over het strand, wandel je door het gebied van de ringstaartmaki's heen en sta je oog in oog met de Amoertijgers. Benieuwd welke dieren er nog meer zijn? Neem dan een kijkje op de AquaZoo dierenpagina.

En het wordt nog veel leuker, want AquaZoo bestaat dit jaar twintig jaar! En om dit te vieren, trakteert het park op de Ocean Bricks expositie. Van 1 april t/m 18 juni word je in AquaZoo Leeuwarden verrast door vele kleurrijke en metershoge dierencreaties, gemaakt van duizenden steentjes! Bouw aan je kennis en leer van alles over deze nieuwe diersoorten in ons park.

Ontmoet de dieren
pinguin in AquaZoo

Leren van dieren

Iedere dag valt er iets nieuws te ontdekken. Daarom vinden er in AquaZoo dagelijks educatieve presentaties plaats. Op de website kun je het dagprogramma en meer informatie vinden. Zo weet je van tevoren precies welke presentaties je zeker niet wil missen tijdens jouw bezoek!

Uniek in Nederland is bijvoorbeeld de ijsbereninspectie bij AquaZoo. Tijdens deze inspectie maak je de medische controles die de dierenverzorgers dagelijks bij de ijsberen verzorgen van wel heel dichtbij mee. Hier controleren de verzorgers onder andere de voetzolen en het gebit van de ijsberen. Ze vertellen je daarnaast alles over het trainen van de ijsberen en de onderzoeken die we met ze kunnen doen om hun soortgenoten in de natuur te helpen.

Je lesrooster
De zeehond in AquaZoo