De beste wijngaard van Nederland: de Frysling uit Twijzel

Veel mensen komen naar Noordoost Friesland en wellicht staat u ook op het punt. Maar wist u dat ook steeds meer echte wijnkenners onze regio bezoeken? Wij hebben namelijk de eer van ’s lands beste wijngaard: De Frysling.

En ook dit jaar is De Frysling  uit Twijzel weer flink in de prijzen gevallen: de vakjury bekroonde haar als een van de twee beste wijngaarden en maar liefst 2 mousserende wijnen werden tot beste gekozen.

Daar zijn wij trots op en we vinden ook vooral dat zij alle lof verdienen voor deze prestaties! Inmiddels schenken meerdere toprestaurants de wijnen van De Frysling en kunnen ook particulieren eenvoudig bestellen.

Er zijn overigens zeker 9 andere redenen om eens een bezoek te brengen: een aantal schitterende en vooral heerlijke wijnen, maar ook de gastvrijheid, de proeverijen, de plukdagen en rondleidingen onder gepassioneerde leiding van de wijnboeren Douwe en Jantiene Broersma. Zij bouwden de wijngaard vanaf de grond op in Twijzel en kunnen prachtig vertellen waarom daar en hoe het zich ontwikkeld heeft.

Overigens is een bezoek prachtig te combineren met en verblijf in een van de vele B&B’s, het mooie Wad, de prachtige Wouden en historisch Dokkum met haar fijne hotel. en daar hoeft u gelukkig niet mee te wachten tot de zomer.

Santé!