De opvallendste plekken voor een High Tea in Friesland

Wij Friezen mogen dan een nuchter volkje zijn, ook wij houden van wat lekkers bij de thee. Een High Tea kom je dan ook in veel varianten tegen in Friesland. Wij zochten de meest opvallende voor je uit. Welke kies jij?

Dikke pret op de babyshower

De Pleats in Burgum kun je variëren zoveel je wilt op het gebied van High Tea. Alles wordt huisgemaakt door 'de mem van Geesje', oftewel de moeder van de uitbaatster van De Pleats. Er is zelfs een mogelijkheid voor een Babyshower High Tea; als dat geen dikke pret wordt!

Theedrinken en katoendrukken

Bij Kleine-Lijn in Blije is een ambachtelijke katoendrukkerij, met een heerlijke tuin waar het goed toeven is. Bij slecht weer zit je natuurlijk lekker binnen. Reserveer je hier je High Tea, dan krijg je de ruimte om weg te dromen in een hangmat of heerlijk te mijmeren in een hangstoel. Ook leuk: combineer je High Tea met een workshop en leer zo meer over het bedrukken van textiel. 

Buik- en middagvullend programma

Logement Doosje in Warfstermolen belooft je een buik- en middagvullend programma wanneer je een High Tea boekt. Sfeervol zal het zeker ook worden, want er is een open haard, een kasteel- en leestafel en een keuken in boerderijsferen. Bij mooi weer zit je romantisch aan het water of misschien wel op de 'geheime' plek.

Geen ontsnappen aan de thee

Vind je theedrinken leuk maar hou je ook van de nodige spanning, combineer je High Tea dan met een ontsnappingstocht door de escaperoom van Paviljoen de Leyen in Rottevalle. Je kunt hier zowel in de zomer als in de winter goed terecht, want de hapjes bij de thee zijn afgestemd op het seizoen. Goed om te weten: de koffie en thee drink je hier fairtrade!

In het voorbijgaan

Handig om te onthouden als je er op uit gaat in Friesland; Theeschenkerij 't Landschap in Boelenslaan serveert kleine versnaperingen voor voorbijgaande wandelaars en fietsers. Wil je wat langer van deze prachtige plek genieten, reserveer dan een Afternoon Tea.

Jan Cookt ook 4 you!

Wil je echt compleet wat anders? Of heb je iets speciaals te vieren en zoek je iemand die dat feest met een lekkere High Tea aankleedt op een speciale locatie? Vraag dan eens naar de mogelijkheden bij Jan Veenma, ook wel bekend als Jan Cooks 4 You. Hij tovert op heel veel plekken heel veel lekkers voor heel veel mensen!

Nog meer mogelijkheden voor een High Tea in Friesland vind je hier:

  • Botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost
  • Eethuisje het Centrum, Damwâld
  • Van der Valk, Hurdegaryp
  • ‘t Raedhûs, Dokkum
  • De Posthoorn, Dokkum
  • Kofje & Mear, Burgum
  • Piet Paaltjesn Pastorie, Foudgum

Ben je op één van deze plekken geweest voor een High Tea, of heb je een andere leuke plek ontdekt die niet in dit rijtje mag ontbreken? Laat je reactie achter op onze facebookpagina!