Groepsaccommodaties in Friesland

Ben je op zoek naar een leuke groepsaccommodatie waar je met je familie of vrienden kunt genieten van elkaar en van een bijzondere omgeving? Dat kan in Noordoost-Friesland op verschillende locaties. We zetten ze voor je op een rijtje.

De Twirre: Groepsaccommodatie aan het water (20 tot 37 personen)

Deze groepsaccommodatie in Earnewâld ligt aan het water bij Nationaal Park De Alde Feanen. Het is geschikt voor familiegroepen van 20 tot 37 personen. De accommodatie is sfeervol ingericht met openhaard en een echte scheepsbar. Familiegroepen hebben tijdens het verblijf de beschikking over drie kano’s, hout voor de open haard, kaarten met wandel-, fiets- en kanoroutes, zwemvesten voor kinderen tot 12 jaar. Geen zin om te koken? Tijdens je verblijf kun je gebruik maken van een geheel verzorgde cateringservice.

Kollumeroord: groepsaccommodatie (125 personen)

Natuurlijk Kollumeroord heeft vier logeerhuizen: Het Lutjewad, De Vlinderbalg, Het Kikkergat en ’t Rif, met in totaal 125 vaste slaapplaatsen. Op en rondom het terrein van Natuurlijk Kollumeroord is een tokkelbaan, klimtoren en een survivalbos. Ook is deze plek het startpunt voor diverse avonturen buiten de deur, zoals skûtsjesilen, wadlopen of onder begeleiding van de boswachter een prachtige natuurroute door het Lauwersmeergebied maken. Deze activiteiten kun je combineren met een heerlijke maaltijd in het restaurant.

Familiehuis bij Logement Doosje (8 tot 16 of 27 tot 34 personen)

Bij Logement Doosje in Warfstermolen is een familiehuis te huur die geschikt is voor grote gezinnen, een reünie, besloten bruiloft of kleine ondernemingen. Het is ook mogelijk om de hele boerderij af te huren (27 tot 34 personen) De inrichting is in de stijl van de boerderij met veel authentieke elementen. Aan beide zijden bij de staldeuren zijn grote ramen, dus je hebt veel licht en een prachtig uitzicht. Het familiehuis is gelegen bij het Nationaal Park Lauwersmeer, een mekka voor vogelliefhebbers, maar ook met veel outdoor activiteiten met kids.. Omdat de eigenaren koken als passie hebben, vinden zij het leuk de gasten te verwennen met heerlijke gerechten.

Landgoed Poutsma Staete aan de Waddenzee (22 personen)

Het nieuw gebouwde Landgoed Poutsma Staete in Wierum ligt op een unieke plek aan het prachtige natuurgebied De Waddenzee dat is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het zeer ruime landhuis biedt een zee aan ruimte voor grote vriendengroepen en families (maximaal 22 personen).  Het absolute visitekaartje vind je op de derde en bovenste verdieping van het huis. Daar kijk je vanaf de balkons de dijk over en zie je de eilanden liggen. In een blog van Thea van der Schaaf geeft eigenaar Marjon van Dusschoten tips voor haar gasten.

Blog door Klasina van der Werf
Klasina woont en werkt in Ee. Ze heeft twee kinderen en schrijft regelmatig een artikel voor eropuitinfriesland.nl. Schrijven is haar passie. Haar twee dochters en de regio Noordoost-Friesland zijn de meest belangrijke inspiratiebronnen voor haar werk.