Ga naar inhoud
MAP
nl

Leuke kringloopwinkels en brocante

Brocanteliefhebbers opgelet: In Friesland zijn een aantal hele leuke brocante zaken of winkels die ook brocante verkopen. Hieronder vind je een lijstje met adressen die je niet mag missen.

Stoer yn hout in Burgum

Als je deze winkel binnenstapt moet je zeker je ogen de kost geven. Er is gewoon zoveel te zien! Stoer yn hout doet zeker z’n naam eer aan! Iedere twee weken is er nieuwe aanvoer van stoere brocante meubels en accessoires. In deze winkel vind je een groot assortiment klepbanken en industriële lampen. Adres: Hannelswei 2.

Sfeer & Brocante ’t Moskje in Kollum

Meerdere keren per jaar gaan de eigenaren van ’t Moskje naar het buitenland om de meest bijzondere spullen in te kopen voor hun winkel. In ’t Moskje vind je een mix van oude en nieuwe spullen, echt brocante, Jeanne d’Arc Living, stoer en landelijk. Er zijn fantastische bankjes, krukjes, emmers, gieters en nog tal van andere mooie spullen voor in je interieur. Adres: Rosseel 9.

No Sa in De Westereen

No Sa is een grotere winkel aan de doorgaande weg in De Westereen. Voor de winkel is een grote oprit waar de eigenaresse bij mooi weer ook koopwaar neerzet. Zo wordt je automatisch naar binnen gelokt. Er is bijna dagelijks aanvoer van producten. Het aanbod is zeer divers: brocante, industrieel en nieuwe spullen. Adres: Voorstraat 36.

Brocante, Antiek en Curiosa in Lioessens

In Lioessens vind je een leuk winkeltje met zeer bijzondere oude spullen. Veel van deze spullen zijn afkomstig uit België, Frankrijk en Duitsland. Op de Facebook-pagina van de zaak kun je een indruk krijgen van het aanbod. Adres: Doarpsstrjitte 38.

Kringloopwinkels in Friesland

Ga je liever naar een kringloop? Als je een beetje thuis bent in het kringloopshoppen is je bezoek aan Friesland niet compleet zonder een bezoek aan één of meerdere kringloopwinkels die je hieronder vindt. 

De Wissel in Dokkum

Opgezet om steun te bieden aan Roemeens Moldavië is De Wissel in Dokkum al jarenlang een vertrouwd adres voor liefhebbers van kringloopwinkels. De winkel is overzichtelijk verdeeld in een aantal sectoren, waaronder een grote meubelsectie. In deze winkel tik je zomaar een antieke typemachine op de kop. of  Adres: Betterwird 10.

De Lichtpuntloods in Kollumerzwaag

De Lichtpuntloods in Kollumerzwaag is naast een kringloopwinkel ook een ontmoetingsplaats. Sommige bezoekers komen er enkel om een kopje koffie te drinken. Twee keer per jaar wordt er een grote verkoop gehouden waarvoor extra bijzondere spullen een tijdje achteruit gehouden worden. Zo kun je zomaar tegen een antieke opgezette krokodil aan lopen in je zoektocht naar iets speciaals. Adres: Harm Smidswei 6.

Kringloopwinkel Pikulan in Surhuisterveen

Voor hulp aan de allerarmsten in Indonesië is deze kringloopwinkel in Surhuisterveen ooit opgericht. Tegenwoordig zijn er meer dan zeventig vrijwilligers die de winkel draaiende houden. Het aanbod verschilt uiteraard, maar je vindt er in ieder geval veel (merk)kleding, elektronica en spulletjes voor in huis. Adres: De Dellen 20.

Kringloopwinkel Raderwerk in Kollum

In de kringloopwinkels van Raderwerk krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om zichzelf te ontwikkelen en mogelijk uit te stromen naar betaald werk. Adres: Voorstraat 122.

Nog niet klaar met kringloopshoppen? Ga dan ook nog langs bij de volgende adressen:

 • Kringloopwinkel Raderwerk Buitenpost, Edisonstraat 3
 • Kringloopwinkel Estafette Burgum, Lageweg 17
 • Second Chance Damwâld, Moarrewei 13
 • Kringloop de Sneuper Dokkum, Wâlddyk 15
 • Kringloopwinkel Fûgelpits Dokkum, Rondweg-West 39
 • Twadde Kâns Dokkum, Op de Keppels 1
 • Markthal ’t Spoor De Westereen, Noarderstasjonsstrjitte 81
 • S.T.E.F. Jistrum, Rijksstraatweg 13
 • Kringloopwinkel Samuel Gytsjerk, Rinia van Nautaweg 3
 • Kringloop Afrika Surhuisterveen, Lauwersweg 4

  Nog niet uitgeshopt? Doe dan ook eens de Noord-Friese Winkeltjesroute! Tijdens deze route kom je langs prachtige authentieke winkeltjes in kleine dorpen. Een uitje waar je met gemak je hele dag mee vult!

  Voor alle winkels die in deze blog genoemd zijn geldt: kijk voorafgaand aan een bezoek even op de website of Facebook-pagina voor de actuele openingstijden. Een aantal winkels zijn namelijk niet dagelijks geopend. Sommige winkels zijn ook op afspraak open.

  Blog door Johanna Kommerie

  Johanna is tekstschrijver, blogger en inwoonster van Noordoost Friesland. Reizen is een van haar grootste hobby’s, maar ze is ook gek op de provincie waar ze woont. Ze heeft een passie voor het water, de bossen, de Fryske Wâlden, de elf steden en de Waddeneilanden, maar ook met name de mensen die deze provincie kleur geven.