Ga naar inhoud
MAP
nl

Vakantieparken in Friesland

De ideale vakantie ziet er voor iedereen anders uit. Waar de één het liefst bivakkeert in een tentje of ergens in een hutje op de hei, baadt de ander het liefst in luxe in een vier- of vijfsterrenhotel. Weer een ander kiest liever voor een knusse B&B, terwijl er ook een categorie mensen is die het liefst in een vakantiepark verblijft.

Als je op zoek bent naar vakantieparken in Friesland kan het zijn dat je het moeilijk vindt om een goede keuze te maken. Want ook in vakantieparken zitten de nodige verschillen. Wie weet kunnen we je een eindje op weg helpen.

Kies een regio waar je wilt verblijven

Friesland is misschien wel één van de meest veelzijdige provincies van Nederland. Hier is zo’n beetje alles; het bruisende van de stad, pittoreske dorpjes, bosgebied, de Wadden, de meren, de Wouden en ga zo maar even door. Tijdens een vakantie in Friesland kun je al deze verschillende gebieden prima bezoeken, want de afstanden tussen het ene en het andere landschap zijn nergens erg groot. Om een keuze te maken in welk gebied je dan graag wilt verblijven is het goed om te weten waar je qua omgeving het meest van houdt (of denkt van te gaan houden). Houd je van het uitgestrekte dat je in het Waddengebied veelal tegenkomt? Of ben je misschien meer aangewezen op het merengebied, omdat je veel van watersport houdt?

Kort samengevat kun je kiezen uit deze verschillende gebieden:

  • Stedelijke omgeving
  • Wouden
  • Wadden
  • Meren

Wat is er zoal te doen op het vakantiepark?

Als je een keuze hebt gemaakt over het gebied waar je wilt verblijven is de keuze voor een vakantiepark vaak al een stuk makkelijker. Soms omdat er niet zo heel veel vakantieparken in het desbetreffende gebied zijn, soms ook omdat een vakantiepark er simpelweg uitspringt door z’n ligging of aanbod in activiteiten. Wat vind jij belangrijk aan een vakantiepark? Moet er bijvoorbeeld een (indoor)zwembad aanwezig zijn? Of juist een indoor speeltuin voor de kinderen? Is een simpel animatieprogramma voldoende of wil je juist dat de kinderen de hele vakantie door geëntertaind worden? Misschien heb je behoefte aan fietshuur of wil je graag een bootje huren vanaf je vakantiepark. Op de websites van de verschillende vakantieparken in Friesland vind je al deze informatie die je helpt bij je keuze voor een fijn vakantiepark.

Wellicht zijn er nog andere belangrijke criteria die je doen besluiten om wel voor het ene, en niet voor het andere vakantiepark te kiezen. Zaken als rolstoeltoegankelijkheid, of je hond welkom is of niet en de klein- of grootschaligheid van het park kunnen bijvoorbeeld doorslaggevend zijn. Welke keuze je ook maakt, je zult altijd kiezen voor een vakantiepark in een prachtige, groene omgeving waar je heerlijk tot rust kunt komen maar ook allerlei activiteiten kunt doen.

Via Slapen, eten, doen vind je gemakkelijk de leukste vakantieparken, accommodaties, restaurants en activiteiten om jullie vakantie in Friesland compleet te maken. Bezoek je tijdens je vakantie in Friesland graag een evenement zoals een tentfeest, een festival of een expositie? Kijk dan in onze evenementenkalender wat er zoal te doen is tijdens jullie vakantie in Friesland! Laat je ook inspireren door ons online magazine!

Foto’s: Marcel van Kammen