Ga naar inhoud
MAP
nl

Zeven bijzondere conceptstores in Friesland

Nieuwe gebieden ontdekken betekent vaak ook bijzondere streekwinkeltjes binnenlopen, die je niet in eigen stad vindt. Wat dat betreft: welkom in Noordoost Fryslân, want het bárst hier van de leuke winkeltjes, boetiekjes en conceptstores. We zetten er 7 voor je op een rij.

De Bonte Hont l Grote Breedstraat 10, Dokkum

De Bonte Hont is gespecialiseerd in het maken en ontwerpen van meubels. Bijzondere items vind je in deze conceptstore. Maar niet alleen meubelen, ook woonaccessoires, verlichting en mode voor hem & haar. De Bonte Hont vind je in Dokkum, maar ook aan de Simmerwei 1 in Westergeest.

B&G Surhuisterveen | Gedempte Vaart 6, Surhuisterveen

Het staat niet alleen met koeienletters op de gevel, het is stiekem ook waar iedereen voor komt bij B&G in Surhuisterveen: het biologische ambachtelijke huisgemaakte ijs. Genoeg excuses om niet meteen ijs te scheppen, want bij B&G – dat staat voor Bijzonder en Genieten – vind je ook woonaccessoires, heerlijke delicatessen en lekkere koffie. Alles is in een industrieel en rustiek vormgegeven pand samengebracht, een beleving op zich.

Kadowinkel Ter-Sted | Ljouwerterdyk 13, Ferwert

Kadowinkel Ter-Sted vind je in een oude stal van een monumentale kop-hals-romp boerderij in Ferwert. Tot 1976 stonden de koeien hier warm en droog, nu vind je er alleraardigste kado’s en lekkernijen. Het assortiment varieert van shawls, kettingen en tassen tot producten met een Fries tintje als jam en ouderwets snoepgoed. Vergeet niet te ruiken aan de heerlijke Italiaanse zeepjes! Ter-Sted is één van winkels en ateliers aan de Noord-Friese Winkeltjesroute, ook in zijn geheel de moeite waard.

Cadeauwinkel Op ‘e Stâl | Voorstraat 1, Buitenpost

Op e Stâl in Buitenpost is een cadeauwinkel in een woonboerderij met woonaccessoires en streekproducten. Je kunt er ook een lekkere kop koffie drinken op het knusse terrasje op de binnenplaats. Vergeet niet wat originele producten uit De Friese Wouden of het Waddengebied mee te nemen om jezelf of het thuisfront mee te verwennen. Je wordt in de winkel geholpen door Hennie, een enthousiaste gastvrouw. Zij helpt je wel kiezen!

Kofje en Mear Burgum | Schoolstraat 43, Burgum

Moeders opgelet. Bij Kofje en Mear in Burgum is de collectie kinderkleding minstens zo fijn als de koffie en de zon op het terras. Met een beetje geluk scoor je ook een item voor jezelf of pik je een gezellige woonaccessoire mee. Kofje & Mear is namelijk een conceptstore waar lifestyle en lekkers samenkomen en waar zelfs je kinderen zich weten te vermaken in de speelhoek terwijl jij shopt of bijkletst met een andere moeder.

Papito Damwâld | Hoofdweg 36, Damwâld

Eigenlijk is het verhaal achter deze winkel minstens zo bijzonder als de winkel zelf. In de winkel is de kans namelijk groot dat je Melanie tegen het lijf loopt. Melanie is geboren met het Downsyndroom en dat was voor haar moeder Anneke reden om deze winkel samen met haar te beginnen. Met elkaar verkopen ze cadeauartikelen, serviezen en kleding. Samen hopen ze nog meer bijzondere kinderen een werkplekje te kunnen bieden.

Ka&Ko | Rengersweg 94, Oentsjerk

Voor exclusieve lampen, tassen, lantarens, kussens en nog veel meer snuisterijen moet je bij Ka&Ko in Oentsjerk zijn. Iedere jarige, elk bruidspaar, iedereen die iets leuks verdient, wordt blij verrast als je hier iets haalt. En natuurlijk hoef je niet alles weg te geven, je vindt ook voldoende moois voor jezelf om je eigen huis mee te stylen. Bij Ka&Ko proef je de voorliefde voor mooie dingen en lekker eten

Voor alle winkels die in deze blog genoemd zijn geldt: kijk voorafgaand aan een bezoek even op de website of Facebook-pagina voor de actuele openingstijden. Een aantal winkels zijn namelijk niet dagelijks geopend. Sommige winkels zijn ook op afspraak open. Heb jij een boetiekje ontdekt dat nog niet in dit lijstje staat? Laat je reactie hier achter en inspireer ons en anderen!

Blog door Thea van der Schaaf

Thea woont met haar man en twee zoons in Dokkum. Naast het schrijven voor www.eropuitinfriesland.nl heeft ze ook de teksten geschreven uit het regiomagazine. Haar schrijfstijl komen we dus overal tegen!