circle-mask

Wij wisten dat al lang maar nu wordt het ook nog een keer bevestigd door een internationaal bekende reisgids, de Lonely Planet! Friesland staat op nummer 3 van hun top 10 van de beste Europese bestemmingen 2018. Unieke plekken die onterecht over het hoofd worden gezien en nog niet ontdekt zijn. Naast deze notering staat Friesland ook in het rijtje van Best of the World van National Geographic.

Wij zijn hier super trots op en willen je graag uitnodigen in onze mooie provincie. Ervaar zelf of Friesland echt een verborgen parel is. Wil je weten waar je onze unieke plekken kunt vinden klik dan op een van onderstaande opties voor meer informatie.

Genytsje fan ús moaie Fryslân! (Geniet van ons mooie Friesland)!

Unesco Werelderfgoed: Waddenzee

Bezoek het ongeëvenaarde en dynamische UNESCO Werelderfgoed Waddenzee met een uniek leefgebied voor dieren en planten. Waar je kunt lopen over de bodem van de zee en waar je de schoonste lucht van Nederland vindt. Of bezoek het terpenland via een fietsroute met als startpunt de hoogste terp van Europa, Terp Hegebeintum. Ontdek het allemaal en meer, in en rond de Waddenzee!

ontdek

Nationaal Landschap: Noardlike Fryske Wâlden

Een gebied met een rijk verleden waarin natuur en cultuur hand in hand gaan. Je vindt hier Europa's enige eeuwenoude coulisselandschap. Ontdek de bijzondere 'Staten en Stinzen' of ga op zoek naar de ongerepte plekken in het Bûtenfjild. Daarnaast heb je hier de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa. Geniet van dit prachtige landschap!

ontdek

Nationaal Park: Lauwersmeer

Vijftig jaar geleden werd het Lauwerszee een Lauwersmeer wat nu een paradijs is voor meer dan 300 vogelsoorten. Tevens één van de meest donkere plekken op aarde met de titel Dark Sky Park. Een heerlijke omgeving om fietsend, wandelend of varend te ontdekken!

ontdek

Nationaal Park: De Alde Feanen

The place to be voor water en outdoor liefhebbers. Waar je alleen via het water het hart van dit nationale park kunt bereiken. Een van de grootste laagveenmoerasgebieden van West-Europa. Ontdek het park per skûtsje, praam, eigen sloep of fiets de bekende pontjesroute. Kortom voor jong en oud een must om te ervaren!

ontdek

Elfstedenstad: Dokkum

De stad met het beroemde keerpunt van de tocht der tochten. De stad van Bonifatius en een oude Admiraliteitstad. Eén van de mooiste historische binnensteden van Nederland: Dokkum!

ontdek