Ga naar inhoud
MAP

Vergeet me niet fietstocht

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Dokkum

Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024.

Dorpshuizen die open gaan, vlaggen die uit worden gehangen, bermen die bloeien; de allereerste Vergeet-me-niet fietstocht van stichting Ik ben Wil kan rekenen op veel medewerking vanuit de dorpen waardoor op 18 mei gefietst wordt. De fietstocht wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor alzheimer.

Tijdens de eerste editie van de Vergeet-me-niet fietstocht worden de dorpen Mitselwier, Nijewier en Ie aangedaan. De bedoeling is dat de fietstocht een jaarlijks terugkerend event wordt waarop alle dorpen in gemeente Noardeast-Fryslân aan bod komen. Voor deze eerste editie zijn door vrijwilligers van de stichting en medewerkers van de gemeente vergeet-me-nietjes gezaaid. De bloemen bloeien in de maand mei naar verwachting prachtig lichtblauw en zijn bovendien een symbool voor Alzheimer.

De route is ongeveer 20 kilometer lang en gaat voornamelijk over fietspaden en rustige wegen. Jong en oud; iedereen die kan fietsen kan meedoen. De start is op 18 mei tussen 13:30 en 14:00 uur op de Markt in Dokkum. In Nijewier, Mitselwier en Ie worden activiteiten georganiseerd door bewoners en ondernemers en er is op meerdere plaatsen ruimte voor een kop koffie met iets lekkers of een toiletbezoek. Er zijn drie stempelposten onderweg en bij verzorgingstehuis de Skûle is een extra stopplaats.

De kosten van de tocht zijn € 4 bij bestelling via de website, en € 5 op de dag zelf bij de start in Dokkum. De opbrengsten van de inschrijvingen gaan voor 100% naar de acties en doelen die stichting Ik ben Wil organiseert en ondersteunt. Elke deelnemer ontvangt bij aankomst een aandenken.

Aanmelden kan via www.ikbenwil.nl/aanmelden-fietstocht

Wanneer:
t/m 18 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 3,99
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Vergeet me niet fietstocht

De markt
9101Ls Dokkum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten