Ga naar inhoud
MAP

Lezing ‘De laatste dagen van de dorpsgek’

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Theaterkerk Nes, Nes (NEF)

Op donderdag 16 mei 2024 om 19:30 uur geeft schrijfster en antropologe Anne-Goaitske Breteler een lezing aan de hand van haar nog te verschijnen boek De laatste dagen van de dorpsgek.

Hoe kan het dat er aanzienlijk veel suïcides op het platteland voorkomen, in tegenstelling tot een relatief lage aanspraak op de GGZ? Waar is de dorpsgek gebleven? En wat was de grens tussen ‘krankzinnig’ gedrag of ‘net anders’ zijn? In de lezing vertaalt ze haar bevindingen door filmbeelden, foto’s, maar ook gedeelde ervaringen op te halen en te tonen. Vaak ligt het verhaal dicht bij de mensen zelf, en is het juist de binding met de grond en de agrarische cultuur die misschien nog wel verder doorwerkt in de huidige plattelander, dan eerder gedacht.

Bestel uw tickets (€17,50 per stuk, incl. een kop koffie of thee) via de website. 

Over Anne-Goaitske Breteler

Anne-Goaitske Breteler (Dokkum, 1996) groeide op aan de voet van de zeedijk in Friesland. Na de studies culturele antropologie en publieksgeschiedenis in Amsterdam verhuisde ze terug naar haar geboortegrond. In 2018 verscheen haar non-fictiedebuut De traanjagers (AUP) en in 2020 verscheen haar Friese kinderboek In nuvere nacht. Ze schrijft columns en redactionele bijdragen, geeft lezingen en maakt tentoonstellingen en podcasts.

Foto: Jerome de Lint

Dit evenement is onderdeel van de randprogrammering voor de tentoonstelling ‘De laatste dagen van de dorpsgek’. Voor meer randprogrammering, info en tickets, kijk op www.theaterkerknes.nl.

Wanneer:
t/m 16 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 17,50
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Lezing ‘De laatste dagen van de dorpsgek’
Theaterkerk Nes

Wiesterwei 2
9143 WJ Nes (NEF)
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten