Ga naar inhoud
MAP
nl

It Koaihûs

Jistrum

Vakantiehuis It Koaihûs in Friesland. In Jistrum tussen Leeuwarden, Dokkum, Drachten en Lauwersmeer. Super centraal en toch afgelegen met rust en privacy voor 3 personen. Een knus landhuis aan een idyllisch zandpad in de Noordelijke Friese wouden.

Wat een schitterend plekje om even helemaal weg te dromen. Dit natuurhuisje vind je net buiten het dorpje Jistrum nabij Burgum precies tussen Leeuwarden, Dokkum, Drachten en het Lauwersmeer. Super centraal en toch afgelegen met rust en ruimte voor drie personen. Een geheel gerenoveerd arbeidershuisje – een zogenaamd woudhuisje - aan een idyllisch zandpad in de Noordelijke Friese wouden.

Op de vloer-verwarmde begane grond vindt u een open woonkeuken met eet- en zithoek en de badkamer. De keuken is voorzien van een elektrisch fornuis, vaatwasser, koelkast met vriesvakje, koffiezetter, waterkoker, oventje en broodrooster. De eethoek is voor vier personen en er staan twee fauteuils in de zithoek. U heeft de beschikking over internet, interactieve tv, een dvd-speler en een goede geluidsinstallatie. De badkamer heeft een toilet, een grote wastafel en een douche. Er is een föhn en zeep en bad-linnen is standaard aanwezig. Boven bevindt zich de slaapkamer met drie opgemaakte bedden en een klerenkast. Buiten beschik u over een grote tuin met speeltoestellen, een barbecue en vuurkorf. Op het terras bij de ingang is het ‘s morgens heerlijk koffiedrinken in het zonnetje.


Natuur en omgeving
Ons Wâldhûske is rustig en vrij gelegen in een beschermd landschap - het hart van de Noordelijke Friese Wouden. Het gebied kenmerkt zich door eeuwenoude boomwallen die de knusse sfeer uitstralen van een bosgebied. De flora en fauna is er divers en uitbundig. U wordt ’s morgens gewekt door een schitterend concert van de vele soorten zangvogels die hier voorkomen. Aan de noordzijde van het dorpje Jistrum, aan een 300 jaar oud zandpad vindt u deze cottage. Het zandpad ligt in een gebied met - speciaal rond Jistrum - veel meer zandwegen geschikt voor wandelen, fietsen en paardrijden in Friesland. Op vijf kilometer afstand vind je de jachthaven met boothuis aan het Bergumermeer. Hier vlakbij, aan het meer, is een publieke zwemplaats met ligweide, strandje en steiger.  In de omgeving is het watersport- en natuurdorp Earnewâld zeer de moeite waard. U kunt er op rondvaart door een moerasgebied, het nationaal park “De Alde Feanen”. U zier er onder andere aalscholvers, ooievaars, lepelaars en als u geluk heeft otters. Prachtige historische steden zijn Dokkum en Leeuwarden. Een dagtrip naar een van de waddeneilanden is ook een aanrader.

Accommodatietype:
Vakantiewoning
Groepsgrootte event:
max. 4 personen
Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten