Ga naar inhoud
MAP

B&B Hoogstraat

Dokkum

Het B&B appartement wat zich bevindt op de de tweede verdieping, de zolder (solder), ademt de sfeer van 100 jaar geleden uit, maar is daarnaast voorzien van alle gemakken anno nu.

Deze prachtige locatie staat ook wel online onder de naam 'Het Oude Bijkerskwartier' en dankt haar naam aan de rijke geschiedenis die dit pand draagt. Het 'Oude Bijkerkwartier' zit namelijk in één van de oudste panden van Dokkum met de oudste balken uit 1502. 

Het B&B appartement wat zich bevindt op de de tweede verdieping, de zolder (solder), ademt de sfeer van 100 jaar geleden uit, maar is daarnaast voorzien van alle gemakken anno nu. 'Het Oude Bijkerskwartier' verwijst naar een vroegere gelegenheid voor nachtlogies in de Hoogstraat. De bijen (reizigers) konden in-en uitvliegen. Het was vaak ook een ziekenbarak en toevluchtsoord voor zwervers en daklozen. Zij mochten hier één nacht verblijven, waarna ze door de politiemeester weer buiten de stad werden gebracht. Het Bijkerskwartier was overdag kwartier (accomodatie) voor schippers en vrachtrijders. Koffie maar ook bier werd hier getapt. Tevens deed het dienst als wachtlokaal voor het Kantongerecht in het nabij gelegen oude stadhuis. Omdat het appartement op de tweede etage zit, is de B&B minder geschikt voor wie moeite heeft met traplopen. 

​Met trots mogen wij per juli 2023 hostes zijn van deze prachtige locatie. Een echte toevoeging aan ons portfolio van B&B locaties in de binnenstad van Dokkum. 

Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten