Ga naar inhoud
MAP

Alles voor je campervakantie in Noordoost Friesland

Ga op avontuur met je camper en geniet van de vrijheid van kamperen terwijl je het comfort van je eigen huis op wielen hebt. Ontdek alle locaties waar je met je camper terecht kunt in Noordoost Friesland en kies de plek die het beste bij jou past. Waarom niet een route uitstippelen en op een roadtrip gaan in eigen land? Er zijn genoeg camperlocaties om uit te kiezen!

uitgelichte toffe camperplekken in noordoost friesland

Als je met je camper in Noordoost Friesland bent en op zoek bent naar een geschikte plek om te overnachten, bekijk dan hieronder enkele camperlocaties in onze regio. We beloven je, je wilt nooit meer naar huis!

Tips en tricks voor je campervakantie

it giet oan

it giet oan

Het is zover! Wachten op de tocht der tochten is verleden tijd, want je kunt de Elfstedentocht nu het hele jaar door rijden met je camper. Er is een speciale route samengesteld voor camperreizigers om Friesland op een unieke manier te ontdekken. De route beslaat ongeveer 220 kilometer en de beste periode om te reizen is van september tot en met mei vanwege de drukte.

5x op de kleintjes letten

5x op de kleintjes letten

Let jij graag een beetje op de portemonnee? Vijf camperplaatsen onder de €15 zijn bijvoorbeeld Camperplaats Dokkum, Camperplaats Ezumazijl, Minicamping Blauforlaet, Yn't Paradyske en Mounehiem.

lekker ite

lekker ite

Als je geen zin hebt om te koken in je eigen mobiele keuken, of als je al dagenlang uitkijkt naar een heerlijk Fries ontbijt met een stuk overheerlijke Fryske sûkerbôle, dan hoef je in de provincie niet ver te zoeken naar de ideale eetgelegenheid. Pak gewoon de landkaart en leg deze naast de lijst met alle restaurants, (eet)cafés en brasseries in de regio.

tips voor beginnende camperaars

tips voor beginnende camperaars

Speciaal voor beginnende camperaars schreef Reizenin.nl een blog met de beste tips.

Inspiratie nodig?

Inspiratie nodig?

Ontdek de verborgen juweeltjes van Friesland tijdens jouw campervakantie aan de hand van de blog van een bekend camperplatform, Goboony.nl. Zij hebben Friesland bezocht om inspiratie op te doen en meer te weten te komen over camperreizen in onze provincie. Hun ontdekkingen en aanbevelingen worden beschreven in de blog.

zelf geen camper?

zelf geen camper?

Als je geïnteresseerd bent in het huren van een camper, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij frieslandcampers.nl. Daar bieden ze verschillende soorten campers aan, of je nu alleen reist of met meerdere mensen.

Toeristische overstappunten

Je avontuur door Friesland begint bij een Toeristisch Overstappunt (TOP). Alle TOP's zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto, fiets en soms zelfs met de boot. Vanaf een TOP kun je een prachtige route starten door de omgeving. Dit kan te voet, op de fiets of met de boot, afhankelijk van waar je zin in hebt.

Bekijk alle TOP's op Friesland.nl

Misschien vind je dit ook leuk