Ga naar inhoud
MAP
nl

Routes

Land hier in Friesland met mooie routes

Wist je dat we Land in Friesland zijn omdat we alle soorten landschap hebben? Kust, bos, coulisse, weidsheid, historische stad en beschermde dorpsgezichten. Ongereptheid en cultuurlandschap met terpen en water- en wegwerken die de monniken hebben aangelegd. Dit land is een samenwerking van natuur en mens en jij kiest hoe en waar je wilt landen. Lekker toeren op de fiets of juist kuitenbijten op de racefiets? Een lekkere wandelingetje, stadswandeling over de bolwerken of een meerdaagse voettocht? De wind in je gezicht of de beschutting van de coulissen? Varen, zeilen, suppen of in de kano?  

Kies wat jij wilt doen en geniet van de landingsplekjes onderweg. Bij gastheren en gastvrouwen en natuurlijk onderweg bij één van de lekkere picknickbanken die voor jou, je thermoskan en picknickmand klaarstaan.

Er staan verschillende 'TOPs' (toeristische overstappunt) in het gebied waar je je route kunt beginnen.

In verschillende apps staan routes in Friesland. Zoals Izi Travel (audio tours), MeAr Fryslân (augmented reality app met historische wandel-, fiets,- en vaarroutes. Met augmented reality zie je, m.b.v. je smartphone, dingen die er niet echt zijn. Zo komt Bonifatius bijvoorbeeld in Dokkum 'tot leven'.) en route.nl. Het tv programma 'Het verhaal van Nederland' heeft een podwalks gemaakt door Dokkum over de geschiedenis van o.a. Bonifatius.