Ga naar inhoud
MAP

Trekschuit De Herinnering Dokkum

Dokkum

De trekschuit (of snik) van Dokkum is in 1980 gebouwd in opdracht van de Stichting Stamboek Ronde- en Platbodemjachten. Het is een reconstructie op ware grootte van een trekschuit die nog steeds in Friesland bleek te zijn.

De trekschuit (of snik) van Dokkum is in 1980 gebouwd in opdracht van de Stichting Stamboek Ronde- en Platbodemjachten. Het is een reconstructie op ware grootte van een trekschuit die nog steeds in Friesland bleek te zijn en oorspronkelijk uit de achttiende eeuw dateerde .Sinds 1984 vaart de trekschuit in Dokkum.

De boot is van april tot november te huur voor gezelschappen tot 24 personen. Dit kan met familie, buurtvereniging of met relaties. Er kan catering verzorgd worden. Op dinsdagmiddag, donderdagmiddag en zaterdagmiddag vaart de trekschuit op verzoek om 14.00 uur waarbij reservering niet nodig is (bij voldoende deelname).

Bij mooi weer wordt meestal in een open boot gevaren op deze middagen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het maken van een boottocht met de trekschuit.

Een Rondje Dokkum is de basistocht. Deze vaartocht neemt een uur in beslag en geeft een zeer gevarieerd beeld van de stad Dokkum . Kosten 5 euro per persoon (2,50 tot.16 jaar) .Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met Recreatie Schreiershoek tel. 06 2376865 / info@schreiershoek.nl of museum het Admiraliteitshuis: telefoon 0519-293134 of e-mail info@museumdokkum.nl

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Trekschuit De Herinnering Dokkum

Diepswal 27
9101 LA Dokkum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten