Ga naar inhoud
MAP
nl

Winter in Noordoost Friesland

Sneeuw of geen sneeuw, de winter staat voor de deur. De winterjas kan weer aan, muts mogen weer op, handschoenen aan en de openhaard mag weer branden. Deze winter is net weer iets anders, maar er valt genoeg 'te doen' in Noordoost Friesland!

Hier vind je de leukste winteractiviteiten!

 • sterretjes

  Nergens zoveel en zo mooi als hier. Zet je stoel buiten, dekentje en gluhwein mee.. Of ga naar het Dark Skypark. En soms tref je het Noorderlicht aan de Waddenkust. 

  sterretjes
 • Staten en Stinzen

  Waar je altijd even een kijkje kan nemen zijn de prachtige historische Staten en Stinzen in Friesland. En waan je in het rijke Fryslân van vroeger.

  Staten en Stinzen Staniastate in de winter
 • Schaatsen

  Het leukste zou zijn om te kunnen schaatsen op natuurijs. Dit kan op het prachtige Ryptsjerkerpolder. Is het niet mogelijk om te schaatsen op natuurijs bekijk dan deze website . 

  Schaatsen
 • Ontdek de Big 5

  Noordoost Friesland heeft ook een Big 5: Nationaal Park De Alde Feanen, Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden, Waddenzee Unesco Werelderfgoed, Nationaal Park Lauwersmeer en Elfstedenstad Dokkum. Alle 5 prachtige gebieden om 's winters te ontdekken

  Ontdek de Big 5
 • Dokkum in het donker

  Zet je zintuigen aan en ontdek dat Dokkum in het donker heel anders maar net zo mooi is. 

  Dokkum in het donker

Wandelen in dokkum

Hippe woonaccessoires, een goed boek, iets lekkers voor bij de koffie, trendy mode… je vindt het allemaal in Dokkum. Kijk je ogen uit in de vele gezellige winkeltjes en geniet van de historische binnenstad. Op vrijdagavond is het koopavond, elke woensdag is er markt van 10.00 tot 17.00 uur en elke 1e zondag van de maand is het koopzondag.

Veel shopplezier!

Ontdek Dokkum

Kom ook overnachten

De dag was mooi, de avonturen rijk en je bent helemaal geland. Tijd om rozig je bed in te stappen. Je hebt bij ons alle keuze om te overnachten: in een uniek hotel, een heerlijk verwen B&B, volledig verzorgd vakantiepark of "out in Friesland" op een fijne camping. En dan hebben we het nog niet gehad over de fijne havens, 5 sterren camperplekken en meer. Ga maar eens lekker grasduinen en maak je keuze. En geniet van de voorpret!

Bekijk hier de accommodaties