Ga naar inhoud
MAP
nl

Vijf redenen waarom je hier eens zou moeten verblijven

Je wordt wakker onder knisperende lakens in een vorstelijk bed, duikt vervolgens onder een stortdouche of gaat uitgebreid in bad om daarna aan te schuiven aan het zeer uitgebreide ontbijtbuffet waar je je buikje helemaal rond eet. Voor veel vakantiegangers is het het ultieme vakantiegevoel: wakker worden in een hotel of B&B. Als je op zoek bent naar leuke overnachtingsmogelijkheden in hotels in Friesland kun je je lol op; er is veel keus en de ene locatie is nog mooier dan de andere!

In dit artikel doen we je vijf redenen uit de doeken waarom wij vinden dat je eens een weekendje in één van de hotels in Friesland zou moeten bivakkeren, waarom Friesland dé bestemming is voor een weekendje weg.

1. Friesland heeft alles

Friezen zijn vaak bescheiden en nuchter en zullen zichzelf niet zo snel op de borst kloppen. Maar laten we eerlijk wezen: Friesland heeft gewoon alles. Voor iedere doelgroep is hier wel iets te doen. Of je nou zin hebt in een actief weekend (zeilen, kanoën, SUP’pen, MTB’en, wandelen) of uitgebreid wilt gaan shoppen (in boetiekjeskringloopwinkels, de bekende ketens of gewoon wat je maar tegenkomt), of je nou komt voor je rust (uitwaaien aan zee, wandelen door de bossen of vissen op een prachtig visstekje) of komt voor kunst en cultuur (museum bezoekenlokale streekverhalen beluisteren of exposities bezoeken); Friesland heeft het allemaal. Aan één dag heb je in feite niet genoeg. Een overnachting in een hotel of B&B is daarom zeker een must.

2. Je verblijft in de mooiste natuurgebieden

Welke regio in Friesland je ook kiest, in welke plaats je hotel ook staat; de natuur is nooit ver weg. Zelfs als je verblijft in één van de elf steden zoals Dokkum sta je binnen enkele autominuten al met je laarzen in de klei. De afstanden in Friesland zijn relatief kort, dus je bent zo bij de Waddenzee of in de bossen.

3. Gastvrijheid staat op éen

Het lijkt een loze kreet waar alle hotels mee adverteren, maar in Friesland is niets minder waar. Gastvrijheid staat enorm hoog in het vaandel. De hoteleigenaren werken met een passie voor de gast en doen er alles aan om jouw verblijf in Friesland zo aangenaam mogelijk te maken. Bovendien zijn het echte ambassadeur voor de regio; ze kunnen je alles vertellen over wat er allemaal te doen is, waar je nou écht bijzonder uit eten kunt en welke plekken je écht eens moet hebben gezien tijdens je verblijf.

4. Er zijn veel kleinschalige b&b's en hotels in Friesland

Voor de één is het een absolute must, een ander maakt het misschien niet zoveel uit. Feit is dat er weinig hele grote hotels in Friesland staan, maar dat er des te meer kleinschalige B&B’s en hotels zijn. Het grote voordeel van die kleinschaligheid is dat je vaak op hele bijzondere locaties verblijft zoals aan het water of midden in een historische binnenstad en dat je van een hotelovernachting zo een echte beleving maakt. Vaak heb je direct contact met de eigenaar en daarmee komen we weer op punt 3: je zult merken dat men er alles aan doet om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

5. Je bent er zo

Voor een weekendje weg of een korte vakantie hoef je niet eerst een uur in de file te staan bij Schiphol om vervolgens nog een tijdlang te moeten wachten bij de gate, in diezelfde tijd ben je al in Friesland! Neem bijvoorbeeld Utrecht als startpunt: vanuit deze stad ben je in 1 uur en 40 minuten al in Friesland. Voor Amsterdam geldt dat je in anderhalf uur al in de Friese hoofdstad bent. Een weekend is maar kort, maar door de korte reistijd benut je je tijd optimaal!

Via Slapen, eten, doen vind je gemakkelijk de leukste hotels in Friesland, bijzondere accommodaties, restaurants en activiteiten om je verblijf in Friesland compleet te maken.
Ben je benieuwd naar wat voor activiteiten plaatsvinden tijdens jouw verblijf in Friesland? Bekijk dan hier de evenementenagenda.
Laat je ook inspireren door ons online magazine!

Foto’s: Marcel van Kammen