Ga naar inhoud
MAP
nl

Vaarexcursie Nationaal Park De Alde Feanen

Nationaal Park De Alde Feanen is een laagveenmoeras in het midden van Friesland. Meer dan 450 verschillende soorten planten komen er voor en er broeden ruim honderd soorten vogels. De beste manier om dit park en zijn flora en fauna te beleven is via het water. 

Onze reporter stapte op de elektrisch aangedreven rondvaartboot: De Blaustirns. Tijdens een excursie van It Fryske Gea leert hij veel over het Nationaal Park. Bekijk de video hieronder!

In de de waterrijke omgeving van Earnewâld zijn -naast de bootexcursies- ontzettende veel leuke zomeractiviteiten te doen. Zo kun je gaan skûtsjesilen, swingtriken of een museum bezoeken. Voor kinderen zijn er leuke rugzakroutes en leuke natuurroutes zoals het Kikkerpad. En elke zondag in de zomermaanden organiseren ondernemers een evenement in het centrum van dit pittoreske dorpje. Kijk in de evenementenkalender voor het actuele overzicht!

Video door Hatogkrøller
Bart Volbeda en Eduard Rekker zijn de gezichten achter full service reclamebureau Hatogkrøller. Bart is eigenaar van VLBD internet/drukwerk/media en freelancer bij reclamebureaus. Hij maakt ontwerpen en bedenkt concepten. Eduard is journalistiek opgeleid, heeft ervaring bij RTL, Omrop Fryslân en Wâldnet. Samen maken ze aansprekende video’s voor eropuitinfriesland.nl.