Ga naar inhoud
MAP
nl

Alles over de Slachtemarathon | 15 juni 2024

Ben je gepassioneerd over wandelen en heb je een diepe waardering voor natuur, cultuur en geschiedenis? Op 15 juni 2024 wordt de Slachtedyk in Friesland omgetoverd tot een bruisend parcours voor de Slachtemarathon. Meer dan 15.000 deelnemers zullen 42 kilometer afleggen over deze historische dijk. Tijdens deze tocht zul je worden getrakteerd op een mix van kunst, cultuur en het prachtige, weidse landschap van Friesland. We kijken er naar uit om je te verwelkomen bij de startlijn! Doe je mee?

Over de marathon

Zijn jullie al enthousiast voor de Slachtemarathon? Dit bijzondere evenement, dat om de vier jaar plaatsvindt, is veel meer dan alleen een lichamelijke uitdaging. Het is een viering van samenhorigheid – met elkaar, het adembenemende landschap van Friesland en de diverse lokale cultuur verkennen. Van de zeedijk bij Oosterbierum tot aan het hart van Fryslân in Raerd, deze wandeltocht voert je langs historische paden van maar liefst 42 kilometer. Dus, maak je veters stevig vast en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur!

 

Wat Oars!

Het motto van dit jaar is 'Wat oars'. Deze editie zal dan ook net even iets anders zijn dan normaal. Naast de gebruikelijke 42 kilometer wandelen en hardlopen, zal er dit jaar ook voor het eerst een halve marathon plaatsvinden. Daarnaast zal er ook een estafette georganiseerd worden voor leerlingen van de basisscholen langs de Slachteroute. De nadruk ligt dit jaar op muziek. Bovendien zullen de dorpen langs de route een programma vol verrassingen en spektakel presenteren. De Slachtemarathon: wat oars!

Oefenroutes voor de Slachtemarathon

Ben je van plan om de marathon te lopen en wil je goed voorbereid aan de start verschijnen? In de prachtige omgeving van de Slachtemarathon vind je leuke oefenroutes die je helpen om in vorm te komen.

Wil je meer variatie en uitdaging? It Fryske Gea heeft een boekje samengesteld met diverse wandelroutes die je perfect kunt gebruiken als training. Dit boekje is nu verkrijgbaar en staat vol met tips om je optimaal voor te bereiden. Pak je wandelschoenen en ga aan de slag met de routes.

Combineer jouw wandeling met een verblijf

Maak je ervaring compleet door te overnachten in een van de gezellige accommodaties in de omgeving. Zo kun je de dag voor de marathon alvast de sfeer proeven en na afloop lekker uitrusten. In de regio vind je diverse overnachtingsmogelijkheden, van knusse B&B's tot comfortabele hotels.